2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Közeledik az újabb gyermekvédelmi szigorítás, itt vannak a részletek

Hirdetés

Közeledik az újabb gyermekvédelmi szigorítás, itt vannak a részletek

A lap keddi számában megjelent interjúban az államtitkár emlékeztetett: március elsején jelent meg az első jogszabályi változás, a kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálat a gyermekvédelemben dolgozó vezetőknek, aminek ugyanakkor további kiterjesztése várható.

Hangsúlyozta, hogy a következő lépést a parlament tavaszi ülésszakában a gyermekvédelmi törvénycsomag jelenti, ami egyéb szigorításokat, segítségeket, fejlesztéseket és a gyermekvédelmi rendszer megerősítését tartalmazza majd.

Kiemelte, hogy még tartanak az elrendelt rendkívüli hatósági ellenőrzések az ország 530 gyermekvédelmi intézményében. Egyrészt vizsgálják, hogy a gyermekotthonok napi működése megfelel-e a szabályoknak, és különösen célba veszik a gyermekbántalmazási eseteket.

Hirdetés

Felidézte, hogy 2018-ban bevezették azt a minden intézmény számára kötelezően alkalmazandó protokollt, amely szerint a gyermekbántalmazási esetek nem maradhatnak következmények nélkül, minden ilyen esetben jegyzőkönyvet kell készíteni, és indokolt esetben feljelentést kell tenni. Ennek az ellenőrzése zajlik most, hogy le lehessen vonni a következtetéseket, hogy kell-e még szigorítani ezen a protokollon.

„A kormány álláspontja egyértelmű: semmilyen bántalmazást nem fogadunk el, és nincs tolerancia a pedofília terén” – jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, hogy a benyújtandó gyermekvédelmi törvénycsomagban, ha kell, további szigorításokat vezetnek be.

Mint ismert, a kormány a Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezető kegyelmi botrány után döntött úgy, hogy változtat a hazai gyermekvédelmi szabályokon, Kocsis Máté először február 22-én, a frakcióülés utáni sajtótájékoztatón beszélt a részletekről.

Nem ez az első szigorítás

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyermekvédelmi törvényt 2010 óta minden évben módosították. A legfontosabb változások között említette, hogy 2014-től a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/02/gyermekvedelem-fulop-attila-szigoritas-parlament-kegyelmi-botrany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …