2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kovács Gergely az MKKP válságáról: Az ellenzék egy mocsár, amiben el lehet süllyedni

Hirdetés

Kovács Gergely az MKKP válságáról: Az ellenzék egy mocsár, amiben el lehet süllyedni

Még a hétvégén derült ki, hogy a saját pártja megtorpedózta Kovács Gergely polgármester-jelöltségét Budapest XII. kerületében. Nem sokkal később szerkesztőségünkhöz is eljutott egy belső levél, amelyben Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna távozásáról esett szó.

Nagy Dávid, az MKKP pártigazgatója is elismerte, hogy tényleg válságban vannak, és ezt hamar meg kell oldani. Hétfőn 20 órára össze is hívtak egy rendkívüli taggyűlést, amelyen végül nem fogadták el a két társelnök lemondását, továbbá a tagság megszavazta Kovács Gergely indulását is a XII. kerületi polgármesterjelölti ellenzéki előválasztáson. 

Kovács Gergelyt most a 444-nek sikerült elérnie telefonon azzal kapcsolatban, hogy miért mondott le. Mint a társelnök elmondta, egy szombati szavazáson döntöttek a polgármester-jelöltségről, és ezt követően döntött úgy, hogy lemond, mert nem látott jövőt a pártban annak fényében, hogy az ellenzék előválasztáson történő legyőzésének a lehetőségét is kollaborációnak tartotta a tagság.

Hirdetés

Mint mondta, nem értette, például hogyan kezelné a tagság a részvételt a Fővárosi Közgyűlésben, ahol „ezerszer nagyobb mértékben kell majd együttműködni az ellenzéki pártokkal, mint az előválasztáson”. Kovács Gergely ezzel kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy a polgármester-jelöltségét ellenzők szerinte jó szándékból szavaztak így. 

A tagság retteg attól, hogy az ellenzékhez túl közel kerüljünk, ami mondjuk érthető, mert az tényleg egy mocsár, amiben […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/03/12/magyar-ketfarku-kutyapart-kovacs-gergely-valsag-lemondas-visszavonasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hét vármegyére csaphat le a zivatar, kiadták a figyelmeztetést

Vasárnap a kezdeti naposabb időt követően egyre több felhő lesz felettünk, de legalább pár órára szinte …