2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kiderült, folytatódnak-e az elbocsátások Iváncsán

Hirdetés

Kiderült, folytatódnak-e az elbocsátások Iváncsán

A dél-koreai székhelyű SK On Co., Ltd. Magyarországon két akkumulátorgyárral jelen lévő leányvállalata, az SK On Hungary pénteken több száz kölcsönzött munkavállalóját bocsátotta el az iváncsai akkumulátorgyárából. A Népszava kérdésére a vállalat elárulta, hogy 609 külföldi vendégmunkás esetében szüntették meg a kikölcsönzést.

A vállalat közölte: az elbocsátások oka az volt, hogy az elektromos járművek iránti kereslet globálisan lelassult, csökkent az igény az akkumulátorokra, ami a gyártási mennyiségek rugalmas kiigazítását teszi szükségessé.

Ennek megfelelően a szerződés felbontásáról értesítettük a munkaerő-kölcsönző ügynökséget. Külföldi vendégmunkásokat, bérelt munkavállalókat alkalmaztunk, hogy megkönnyítsük a rugalmas munkaerő-gazdálkodást a termelési tervekhez igazodva. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a szerződésnek megfelelően és a szabályosan eljárva értesítettük a munkaerő-kölcsönző ügynökséget a szerződésbontásról

Hirdetés

– írta a dél-koreai cég.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/15/ivancsa-akkumulator-akkumulatorgyar-elbocsatas-munka-elektromos-auto-szerzodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rágalmazás miatt jelentik fel egymást a politikusok

Becsületsértő állítások miatt ítélték el néhány hónappal ezelőtt Szél Bernadettet, az LMP korábbi társelnökét. A …