2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Két pesti kerületben is zsarolja az MSZP a baloldali összefogást

Hirdetés

Két pesti kerületben is zsarolja az MSZP a baloldali összefogást

A baloldali összefogásban érdekelt pártok Erzsébetvárosban és Józsefvárosban is változtatnának a 2019-ben győztes csapaton, ez pedig leginkább az MSZP-nek fáj, de a Párbeszéd is nehezményezi. 

A VII. kerületben lévő 10 választókerületből például az ellenzéki pártok másnak adnák a 2019-es összefogás idején a szocialisták által behúzott két körzetet. Ha ebből nem engednek, akkor

az MSZP belengette, hogy külön indít képviselőjelölteket az összes helyen.

Hirdetés

Devosa Gábor, a szocialisták jelenlegi önkormányzati képviselője – aki maga is e döntés áldozata lenne – az Indexnek azt mondta, a DK-val kötött választási megállapodást tiszteletben tartják, azaz nem vonják meg támogatásukat Niedermüller Péter polgármestertől, de arra semmi sem kötelezi őket, hogy az összes körzetben közös jelölteket támogasson az MSZP.

2019-ben egyéni körzetben nyertes jelöltet nem szabad lecserélni, sem páron belül, sem egy választási koalícióban. Mi is azért gyűjtöttük az aláírásokat, hogy az ellenzéki pártok induljanak közösen.

A VII. kerületi MSZP szerint ez közös listát is jelentett volna, de mivel nem született döntés a koalíciós egyeztetéseken a két körzetükről, a közös listaállítást is lebegtetik. Devosa Gábor levelet írt Niedermüller Péternek, ebben új egyeztetés összehívását kezdeményezte.

Információink szerint a helyi Momentum hallani sem akar arról, hogy Devosa Gábor közös jelöltként újra elindulhasson a választáson. Erről a VII. kerületi szocialisták vezetője, Kispál Tibor alpolgármester lapunknak azt monda, nem szerencsés, ha suttogó propaganda útján terjesztenek személyével szemben kifogást. Fogalmazzanak szemtől szemben, és mondjanak konkrétumokat elutasításának alátámasztására. Azt is hozzátette, hogy képesek mind a 10 választókerületben önálló jelöltet állítani.

A baloldali választási palettát Erzsébetvárosban tovább színesíti, hogy a kerület korábbi – hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/29/onkormanyzati-valasztas-erzsebetvaros-jozsefvaros-valasztokerulet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …