2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karsai Dániel kegyelmi ügyben írt levelet Sulyok Tamásnak

Hirdetés

Karsai Dániel kegyelmi ügyben írt levelet Sulyok Tamásnak

Mint írtuk, Novák Katalin volt köztársasági elnök januárban a Sándor-palotában fogadta Karsai Dánielt. Az eutanázia engedélyezéséért harcoló alkotmányjogász kezdeményezte, hogy szakmai érvek alapján gondolják át az ügyét. 

Karsai Dánielt csütörtöki Facebook-bejegyzésében felidézte: örült, hogy a korábbi köztársasági elnöktől nyitottságot tapasztalt a kegyelmi jogkörre vonatkozó javaslatára. Úgy látja, hogy az ismert közéleti események elsodorták az akkor ígéretesnek indult párbeszéd, ezért szerdán egy levelet küldött Sulyok Tamásnak.

Az alkotmányjogász arra kérte a köztársasági elnököt, hogy folytassák ott a megbeszélést, ahol Novák Katalinnal januárban abbahagyták. Karsai Dániel bízik benne, hogy Sulyok Tamás segít kegyelemet adni azoknak, akik gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvednek.

Hirdetés

Javaslatom január óta változatlan: azt kérem Öntől mint Magyarország köztársasági elnökétől, hogy tegyen nyilvános nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy kegyelemben részesíti azokat a magyar állampolgárokat, akik olyanoknak segítenek az eltávozásban, akik gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenvednek, és emiatt elviselhetetlen mértékű fizikai és mentális szenvedésnek vannak kitéve. Annak érdekében, hogy az elnöki kegyelmet véletlenül se lehessen visszaélésszerűen alkalmazni, azt is javaslom, hogy állítson fel egy bizottságot, amely a kegyelmezési ügyekben segítené Önt az egyedi ügyek elbírálásában

– írta Karsai Dániel.

Hozzátette, hogy morálisan teljesen indokoltnak látja a köztársasági elnöki kegyelem ilyen típusú gyakorlását, emellett szerinte kiváló lehetőség lenne, hogy „a kegyelmezési jogkörben megrendült bizalmat” helyreállítsák. Megjegyezte, hogy akár személyesen is szívesen találkozna Sulyok Tamással. 

Karsai Dániel az eutanázia legalizálásáért küzd

Karsai Dániel az ALS nevű halálos és gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségben szenved, így nem tartja helyénvalónak, hogy a magyar állam nem engedélyezi az aktív eutanáziát. Az alkotmányjogász aktívan küzd, hogy Magyarországon is legalizálják az egészségügyi beavatkozást. 

Az ügyben az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, a magyar kormány azonban ellenkérelmet nyújtott be a strasbourgi bírósághoz. A Momentum korábban népszavazást is kezdeményezett az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/09/karsai-daniel-eutanazia-level-kegyelem-jogkor-sulyok-tamas-sandor-palota-gyogyithatatlan-betegseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Ha egy ország elfelejti a labdarúgómúltját, akkor nem lesz mire felépítenie a jövőjét

Orbán Viktor azt mondta: a kiadvány elsősorban a helyieknek fontos, de a magyar futball számára …