2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely szigorú hangvételű levelet írt a kínai elnöknek

Hirdetés

Karácsony Gergely szigorú hangvételű levelet írt a kínai elnöknek

„Először is: Fudan helyett Diákváros, a budapestiek kiállása meggátolta a kínai luxusegyetem beruházását, ehhez tartsa magát mindenki” – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Második pontként a főpolgármester azt írta Hszi Csin-ping kínai elnöknek írt levelében, hogy „nem a méregdrága, kizárólag a kínai beruházók gazdasági érdekeit szolgáló és csak a turizmust kiszolgáló, a közbeszerzési és versenyszabályokat kikerülő, a budapesti közösségi közlekedéstől elkülönülő magasvasutat, hanem a korábbi terveknek megfelelő, a budapesti közlekedéshez kapcsolódó, így a budapestiek érdekeit szolgáló gyorsvasutat kell építeni”.

Hozzátette, hogy

Hirdetés

a kínai tervekből nem kér Budapest.

A Budapest-Belgrád vasútvonalat is említette levelében Karácsony Gerely, mint fogalmazott „a kínaiak érdekében épülő Déli Körvasút túlárazott, környezetromboló építése sem szolgálja Budapest fenntartható fejlődését”.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkaracsonygergely%2Fposts%2Fpfbid02UsSgEGcxgLCbJtwGTZYaC2qHaRzvgNu76J4fZhZQnTPTFmtfNvEGTtjJwMfeuNDbl&show_text=true&width=500&is_preview=true" width="500" height="587" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/08/karacsony-gergely-hszi-csin-ping-kinai-elnok-level-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rágalmazás miatt jelentik fel egymást a politikusok

Becsületsértő állítások miatt ítélték el néhány hónappal ezelőtt Szél Bernadettet, az LMP korábbi társelnökét. A …