2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Idén is támadhatnak az agresszív madarak

Hirdetés

Idén is támadhatnak az agresszív madarak

Minden évben érkeznek bejelentések olyan madarakról, amelyek épületek ablakában, autók visszapillantó tükrében akár napokon át is a saját tükörképüket támadják – hívta fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az Agrárszektor beszámolója szerint. 

Azt írták, a jelenség hátterében a madarak költési időszakának kezdetével megjelenő területféltő magatartás, továbbá a civilizációs környezet „tükörkép-szennyező” hatása áll. A természetben ugyanis nem létezik ennyire stabil és tiszta tükörkép, mint a mesterséges tükröződő felületet, és az állatok nem tudtak evolúciós szinten alkalmazkodni, felkészülni erre az ingerözönre. 

A hormonoktól feltüzelt hímek sokszor órákon át, mániákusan, akár végkimerülésig harcolhatnak az „ellenséggel”, vagyis a saját tükörképükkel.

Hirdetés

Eközben nem tudják megvédeni […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/31/agressziv-madarak-tamadas-madartani-egyesulet-visszapillanto-tukor-ablak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schmidt Mária: Bibliai vésznek éltük meg a Covidot

A XXI. Század Intézet főigazgatója emlékeztetett: egy váratlan, légzőszerveket megtámadó vírus okozott világjárványt, amelyet addig …