2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / IDEA: A kegyelmi botrány mélypontra juttatta a kormánypártok támogatottságát

Hirdetés

IDEA: A kegyelmi botrány mélypontra juttatta a kormánypártok támogatottságát

Az IDEA Intézet szerint az utóbbi években szinte megszokottá vált, hogy a pártoktól eltávolodó szavazók jellemzően a bizonytalanok táborát növelték. Márciusban ez hosszú idő után nem így történt:

Az „egyéb” pártokra szavazók aránya a korábbiakban szokatlan módon, legalább 100–150 ezer fővel növekedett.

Hirdetés

A közleményük szerint március elején a felnőtt népesség kicsivel több mint egynegyede (26 százalék) szimpatizált a Fidesz–KDNP-vel, a biztos szavazók 42 százaléka adta volna le a kormánypártokra a szavazatát.

Az ellenzéknél vezet a Demokratikus Koalíció

A legnagyobb ellenzéki párt továbbra is a DK, a pártot a felnőtt népesség több mint egytizede támogatja, ami a biztos szavazatok 18 százalékát jelentette volna, ha most tartottak volna parlamenti választást. Március elején a Momentum, a Mi Hazánk és az MKKP támogatottsága megegyezett (5 százalék), e pártok magabiztosan elérték volna a parlamenti küszöböt.

A felnőtt népesség egyharmadának bizonytalan a pártpreferenciája, e csoport aránya az előző havi 3 százalékos visszaesés után, ezúttal további 1 százalékkal csökkent (33 százalék).

Márciusban jelentős változás jelent nem csak februárhoz, hanem az előző évekhez képest is abban tekintetben, hogy a kisebb, egyéb pártok szavazóinak aránya a teljes népesség körében és a biztos szavazók között is 3 százalékkal növekedett. A hónap első felében a biztos szavazók 7 százaléka szavazott volna valamelyik kisebb, nem nevesített, egyéb pártra.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/26/idea-intezet-fidesz-tamogatottsag-partok-felmeres-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hét vármegyére csaphat le a zivatar, kiadták a figyelmeztetést

Vasárnap a kezdeti naposabb időt követően egyre több felhő lesz felettünk, de legalább pár órára szinte …