2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gyurcsány Ferencék majálisára indultunk, de arra nem voltunk felkészülve, amit átéltünk

Hirdetés

Gyurcsány Ferencék majálisára indultunk, de arra nem voltunk felkészülve, amit átéltünk

„A dolgozóktól ellopták május elsejét” – közölte még kedden lapunkkal Thürmer Gyula. A munkáspárti majális az ajánlásgyűjtés miatt elmaradt, de így sem hiányoztak a pártrendezvények a Városligetből. Az új baloldali összefogás, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, és a Párbeszéd – Zöldek hirdetett majálist a Nagyrétre. Az esemény központi témájául Magyarország uniós csatlakozásának huszadik évfordulóját tették meg, az érdeklődőket pedig Karácsony Gergely főpolgármester, Dobrev Klára európai parlamenti listavezető és Komjáthi Imre MSZP-társelnök beszédeivel csábították a rendezvényre.

Váratlan fordulat

Az összefogás rendezvényétől néhány száz méterre, a Néprajzi Múzeum mellett találkoztunk a piknikező Szentkirályi Alexandrával, fővárosi fideszes politikusokkal és kampányfőnökével, Hidvéghi Balázzsal az oldalán.

A baloldali majális irányába haladó, különböző szakszervezetek zászlóit lobogtató felvonulásból kilépve, utunkat megszakítva arról érdeklődtünk a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjénél, hogy tudatosan szervezték-e május elsejei piknikjüket Karácsony Gergelyék programja mellé.

Hirdetés

A Városliget egy szuper hely, inkább azon csodálkozom, hogy azok az emberek is itt ünnepelnek, akik kézzel-lábbal tiltakoztak a Liget megújulása ellen. Az is szimbolikus, hogy amíg mi itt együtt, fiatalokkal piknikezünk, addig Karácsony Gergely Gyurcsánynéval piknikezik. Nem csak a munkanapjaikat, hanem a május elsejét is együtt töltik. Akiben még kétely volt azzal kapcsolatban, hogy mi történik Budapesten, és miért, az most ezeket eloszlathatja

– válaszolta lapunknak Szentkirályi Alexandra.

Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi Alexandra

Fotó: Németh Kata / Index

A főpolgármester-jelölt arra a kérdésünkre, hogy átsétál-e a baloldali eseményre, kijelentette:

Még meggondolom, csak félek, hogy túl sok Internacionálét fogok ott hallani, azt nem nagyon bírja a fülem.

Szentkirályi Alexandra lapunknak kifejtette, napról napra egyre jobbnak látja a győzelmi esélyeit, az elmúlt hetekben sokfelé járt, az a célja, hogy a lehető legtöbb emberrel találkozzon és beszéljen a terveiről, többek között arról, hogyan zárná le „ezt a dicstelen, Gyurcsánnyal átitatott fővárosi időszakot”, és hogyan állítaná újra fejlődő pályára Budapestet. Hétpontos tervét a kampánynyitóján mutatta be, amelyről itt írtunk.

A főpolgármester-jelölt a visszajelzésekből azt tapasztalja, az emberek nagyon örülnek annak, hogy valaki végre csinálni akar valamit. „Talán a leggyakoribb kritika a Gyurcsány-befolyáson túl, amit hallok a mostani városvezetéssel szemben, az az, hogy nem igazán történik semmi. A kassza kiürült, de érdemi beruházások nem történtek, nem megy Budapest egyről a kettőre, állunk a dugóban a szó átvitt értelmében is. Budapestnek nem egy mementónak, egy megmaradt időkapszulának kell lennie, hanem haladnia kell egy 21. századi, komoly, európai nagyváros útján.”13

Galéria: Majális a VárosligetbenFotó: Németh Kata / Index

Szentkirályi Alexandra fel akarja számolni a közlekedési káoszt, valamint tisztaságot és rendet szeretne az utcákon. A kormánnyal kooperatív együttműködést valósítana meg, úgy látja, hogy most „folyamatos sárdobálás és toporzékolás zajlik, miközben a fővárosi vezetők a markukat tartják. Ez nem egy járható út. Budapestnek az a jó, ha a kormány és a főváros vezetése együtt fejlesztik a várost”.

A politikus kitért arra is, hogy a héten Lázár János építési és közlekedési miniszterrel tárgyalt, ezzel kapcsolatban elárulta, több budapesti ügyet érintettek. Abban egyetértés volt közöttük, hogy jól tudnak együtt dolgozni annak érdekében, hogy a budapestiek legyenek a kormány–főváros együttműködés nyertesei.

Szentkirályi Alexandra arra a kérdésünkre, hogy lesz-e főpolgármester-jelölti vita, úgy fogalmazott: „Ha azzal lehet vitatkozni, aki a valódi döntéshozó ebben a kérdésben, akkor persze.” A valódi döntéshozónak Gyurcsány Ferencet tartja.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/01/majalis-majus-1-budapest-fovaros-kampany-fidesz-kdnp-ellenzek-szentkiralyi-alexandra-karacsony-gergely-vona-gabor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …