2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Felfüggesztették Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát, akár börtönbe is kerülhet

Hirdetés

Felfüggesztették Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát, akár börtönbe is kerülhet

140 igen, 43 nem szavazattal elfogadták a Mentelmi Bizottság döntését, így felfüggesztették Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát. Erre azért volt szükség, hogy a bíróság ebben az esetben a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állhasson.

Az országgyűlési képviselőket mentelmi jog illeti meg, így csak annak felfüggesztése után felelhetnek tettükért. Hargitai János, a Mentelmi Bizottság fideszes elnöke a szavazás előtt röviden megindokolta, miért volt szükség a mentelmi jog felfüggesztésére. Azt is mondta, hogy nincs szükség egy zaklató munkájára, egy olyan képviselőre, aki – véleménye szerint – nagy nyilvánosság előtt rágalmazást követ el.

A képviselő védekezik

Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogy nem fogják elhallgattatni, és mindent megtesz, hogy minél jobb törvényt hozzanak, szerinte Pölöskei Annamária, Novák Katalin és Balogh Zoltán, illetve az egész Fidesz felelős. Szerinte Áder János felesége nem mer önállóan kiállni, és a volt köztársasági elnökön keresztül üzenget, de ő nyugodt, és részéről akár Dobrev Klárát is feljelentheti. Gy. Németh Erzsébet a képviselők előtt a bizottság elnökének kijelentette, hogy

„csakis az igazat mondja”. Szerinte az áldozatoktól egyetlen képviselő kért csak bocsánatot, a kormánypárt többi tagja nem.

Hirdetés

Áder János testvére tudott a bicskei pedofil igazgatóról, mégsem tett semmit a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként – többek között ezt is állította a DK-s Gy. Németh Erzsébet a volt köztársasági elnök testvéréről a közösségi oldalra is feltöltött tájékoztató videóban, amelyet Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére! címmel közölt februárban. 

Gy. Németh Erzsébetet a nagy nyilvánosság előtt közzétett állításai miatt jelentette fel egy magánszemély. A Mentelmi Bizottság Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogának felfüggesztését még hétfőn javasolta.

A bizottság az Országgyűlésnek benyújtott határozatai javaslatában az áll, hogy a képviselő azt mondta: „Tarlós István főpolgármestersége alatt a Bicskei Gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta a fővárosnak, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklatja a gyerekeket, mégsem történt semmi. A sajtóban azóta megszólalt dolgozók nagyon világos és konkrét dolgokról számoltak be akkor a főváros fideszes vezetésének. A dolgozók ezt elmondták a főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának, az ügy azonban rejtélyes módon elhalt, nem történt semmi. És mit ad Isten, ezt a főosztályt akkor a feljelentő vezette. Tudnia kellett, mit csinál az igazgató a Bicskei Gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit, a hallgatása után előléptették.” A Demokratikus Koalíció szerint ez újabb bizonyíték az orbáni pedofilhálózat működésére – áll az országgyűlési határozati javaslatban.

A feljelentő tételesen cáfolta a feljelentésében a képviselő állításait

Azt is írta, hogy „a Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként, a főosztály vizsgálatát követően 2011. szeptember 28. napján írásbeli feljegyzésben tájékoztatta a főjegyzőt a közérdekű bejelentésről, feljelentés kidolgozására adott utasítást, annak kidolgozásában részt vett. Egy nappal később a főpolgármester-helyettes Budapest Főváros Önkormányzata nevében feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságnál”. Hargitai János elmondta, az Alapvető Jogok biztosa is megerősítette, hogy Áder János testvére tett feljelentést. 

A magánszemély szerint Gy. Németh Erzsébet valótlan tényállítások a társadalomban kialakult általános értékelés alapján, mind az emberi méltóságának csorbítására, mind pedig a társadalmi megbecsülése, megítélése kedvezőtlen irányú befolyásolására objektív módon alkalmasak. A feljelentő beadványában rámutatott, hogy Gy. Németh Erzsébet a valósággal ellentétes mondatok nagy nyilvánosság előtt történő közzétételével rágalmazás vétségét valósította meg. Álláspontja szerint az országgyűlési képviselő nagy nyilvánosság előtt olyan kijelentéseket tett, amelyekkel

a feljelentő hivatali beosztásával tudatosan visszaélt egy bűnös magatartás szándékos eltussolása érdekében, míg arról egyáltalán nem adott tájékoztatást, hogy a feljelentő büntetőeljárás megindítását kezdeményezte.

A Mentelmi Bizottság hétfőn tárgyalta meg az ügyet, ahol Gy. Németh Erzsébet hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint a mentelmi jog azt szolgálja, hogy a képviselők a végrehajtó hatalmat ellenőrizhessék. Ha a mentelmi jogát felfüggesztik, az ezt az ellenőrzést akadályozza. A feljelentőnek a véleménye kifejtésére vannak más lehetőségei, jelezheti álláspontját a sajtóban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/30/felfuggesztettek-gy.-nemeth-erzsebet-mentelmi-jogat-akar-bortonbe-is-kerulhet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …