2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elstartolt a Highlights of Hungary seregszemléje, keresik a magyar példaképeket

Hirdetés

Elstartolt a Highlights of Hungary seregszemléje, keresik a magyar példaképeket

„A 2013-ban elindult Highlights of Hungary célja, hogy a pozitív hazai példákat állítsa középpontba, megmutatva a magyaroknak, hogy van mire büszkének lennünk, és a befektetett munka meghozza gyümölcsét. A közösség szolgálata javít életünk minőségén, mindez indirekt módon hozzájárul ahhoz, hogy testben és lélekben egészségesek legyünk” – emelte ki Csehi Marianna ügyvezető. A számokról szólva elmondta, hogy eddig már 500 kiváló teljesítményt és több ezer inspiráló történetet mutattak be a programban. 

A paletta sokszínű, az élet minden területét reprezentálják: család, gasztronómia, gyermekvédelem, gyógyítás, hagyományőrzés, képzőművészet, közösségteremtés, mezőgazdaság, oktatás, segítőtevékenység, sport, tánc, tudomány, zene kategóriákból érkeztek már jelöltek. „Highlight az lehet, aki tehetségét és befektetett munkáját a közjó szolgálatába állítva alkot kiemelkedőt” – húzta alá Csehi Marianna.

Az ügy szolgálatában álló Böszörményi-Nagy Gergely a kezdeményezést egy híres óramárka szlogenjével hozta párhuzamba: sosem a tulajdonod, csak megőrzöd a következő generációnak. „A Remete Tibor által alapított Higlights of Hungaryra is igaz ez az értékmegőrző attitűd. Jó híreket akarunk gyártani, évente pozitív gyakorlatokat felhozni az egész Kárpát-medencéből. Ehhez a társadalmi értéket teremtő történeteket kell felkutatni” – szögezte le.

Hirdetés

Az elmúlt évek jelöltjeit és nagyköveteit is felvonultató találkozón Csehi Marianna bemutatta a nagyköveteket, akik vállalkoztak az ország kiemelkedő teljesítményeinek felkutatására.  

Immár tizenegyedik alkalommal keresik a nagykövetek a magyar példaképeket, egyenként öt-öt jelöltet fognak ajánlani, akiket szeptembertől mutatnak be szóban, írásban és videóban, közülük a szavazók októbertől választhatják ki az idei nyerteseket, a díjátadóra előreláthatóan november 14-én kerül sor. A két nyertes 2-2 millió forintos fődíjban részesül. 

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológusnak nagykövetként az a célja, hogy minél többen higgyenek a közösségi kultúra erejében, és hogy segítse az embereket abban, hogy a kudarcokat inkább tanulásként éljék meg. „Gyakran megkeresnek sikerívekkel, sokszor a kudarc értelmezése dönti el, hogy milyen irányba megyünk” – részletezte. Az Indexnek elárulta: a jelölteket a művészet és pszichológia keresztmetszetében keresi, „hisz köztudott, hogy nem csak lelkiállapotunk kivetülése, de pozitívan hat mentális egészségünkre, kiemelten a manapság méltatlanul háttérbe került komolyzene”.

Borbás Marcsi műsorvezető már másodjára lett a program nagykövete, úgy fogalmazott, hogy nemcsak hisz a hétköznapi csodákban, hanem munkája során meg is tapasztalja azt.

Fontos számomra, hogy a tehetség és a kitartó szorgalom sikerben teljesedjen ki

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/30/highlights-of-hungary-nagykovetek-jeloltek-kozonsegszavazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több az egyedülálló apa Magyarországon

Jelentősen emelkedett az egyedülálló apák száma itthon, egy felmérés szerint már 64 ezer férfi neveli …