2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Durva infláció: 30 százalékkal árazták át a DK tanácsadói szerződéseit

Hirdetés

Durva infláció: 30 százalékkal árazták át a DK tanácsadói szerződéseit

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció frakciója még tavaly decemberben kötött szerződést az évek óta számukra jól bevált céggel, az EagleEye-Marketing Kft.-vel. Mint arról az Index tavaly is beszámolt: a cég ügyvezetője Páva Zoltán. A cégvezető az ellenzéki körökben jól ismert ezalenyeg.hu oldalt üzemeltető vállalkozás tulajdonosa is egyben.

Az EagleEye-Marketing Kft.-nek hiába nőtt 2022-ben minimálisan az árbevétele 2021-hez képest (262 millió forintról 263 millióra), adózás előtti eredménye csaknem 58 millióról mindössze 8 millióra olvadt. A tavalyi eredményeket még nem tette közzé a vállalkozás.

A tavaly év végén megkötött szerződés fillérre pontosan ugyanakkora keretösszeget tartalmazott, mint az azt megelőző, szintén hat hónapra vonatkozó megállapodás. Ezek szerint az EagleEye-Marketing Kft. 2024 január elseje és június 30 között nyújt „socialmedia-tanácsadást” a DK parlamenti frakciójának.

Hirdetés

Ezért cserébe a párt frakciója 33 millió 948 ezer forintot fizetett a cégnek, azaz havonta 5,65 millió forintot értek a tanácsok.

Idén februárban azonban történt valami, ugyanis a parlament.hu oldalára nemrég feltöltöttek egy szerződésmódosítást, amely szerint igencsak megdrágult a szolgáltatás. Az új szerződés ugyanis már nem hat hónapra vonatkozik, hanem csak május 31-ig érvényes, a szerződés értékét pedig mintegy három millió forinttal meg is emelték, 36 millió 777 ezer forintra. Havonta tehát immár 7,35 millió forintot fizet a DK a tanácsadásért. Ez pontosan 30 százalékos növekedést jelent, amelyet még az extrém magas hazai inflációval is nehéz magyarázni.

Kérdéseinket már a tavalyi cikk előtt is elküldtük a párt sajtóosztályának. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy:

  • pontosan milyen feladatokat kell […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/27/demokratikus-koalicio-social-media-tanacsadas-szerzodes-inflacio-aremelkedes-modositas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rágalmazás miatt jelentik fel egymást a politikusok

Becsületsértő állítások miatt ítélték el néhány hónappal ezelőtt Szél Bernadettet, az LMP korábbi társelnökét. A …