2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dobrev Klára: Ne tartsuk el életük végéig a bukott köztársasági elnököket!

Hirdetés

Dobrev Klára: Ne tartsuk el életük végéig a bukott köztársasági elnököket!

Törvénymódosítást fog benyújtani a Demokratikus Koalíció, aminek célja, hogy a jövőben a megbukott vagy lemondott köztársasági elnököknek ne járjanak az életük végéig járó juttatások, amelyek összege évente akár 100 millió forint is lehet – mindezt a párt EP-képviselője, egyben EP-listájának vezetője jelentette be szombaton egy videóban.

Novák Katalin lemondott köztársasági elnök élete végéig legalább ötmillió forintos fizetést fog kapni a magyar adófizetőktől, ami ráadásul minden évben automatikusan emelkedik majd a bruttó átlagkereset növekedésével megegyező mértékben – mondta Dobrev Klára, aki hozzátette, ezenkívül még jár szolgálati lakás, titkárság, sofőr, ingyenes, kiemelt egészségügyi eljárás, valamint évente 70 millió forintot jótékonykodhat el.

Hiába nem fogjuk soha elfelejteni, hogy Novák Katalin milyen méltatlanul és milyen okból hagyta el hivatalát, mindez élete végéig akkor is járni fog neki, és nem ő az Orbán-rendszer egyetlen bukott köztársasági elnöke

Hirdetés

– fogalmazott Dobrev, aki ezután visszautalt a héten robbantott botrányára, amikor a Novákot követő Sulyok Tamást azzal vádolta meg, hogy a földmaffia tagja volt. A DK EP-képviselője szerint a botrány robbantása után többen is aggódva azzal keresték meg, hogy egy újabb, mandátumának lejárta előtt távozó köztársasági elnököt kell majd fizetni. 

„Úgy gondolom, jogos ez a félelem, és jogos ez a felháborodás, hogy a magyaroknak olyan politikusokat kell eltartani életük végéig, akik méltatlanná váltak köztársasági elnöki pozíciójukra – jelentette ki, aki ezután kifejtette, hogy a törvényjavaslat célja, hogy az idő előtt távozó köztársasági elnököknek ne járjanak ezek a juttatások. A DK EP-képviselője egyetlen kivételnek azt engedné meg, ha valaki egészségügyi okokból kénytelen idő előtt távozni a pozíciójából.

A Sándor-palota a legmagasabb közjogi méltóság munkahelye, nem pedig egy örök, luxusélethez vezető ugródeszka

– zárta gondolatait Dobrev, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/05/25/dobrev-klara-sulyok-tamas-foldbotrany-demokratikus-koalicio-torvenyjavaslat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtaláltuk a vállalkozót, akit Magyar Péter megnevezett a törölt posztjában

Kollár Steve, a „magyar Terminátor” egy rakás címet begyűjtött már: volt világbajnok táncos, ingatlanfejlesztő és …