2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Deutsch Tamás: Hátszélben is, már kilométerekről megérezzük a szagát

Hirdetés

Deutsch Tamás: Hátszélben is, már kilométerekről megérezzük a szagát

Deutsch Tamás azzal kezdte beszédét, hogy „mi, akik kénytelenek voltunk évtizedekig kommunista diktatúrában élni, jól ismerjük a totalitárius rendszerek természetét. Hátszélben is, már kilométerekről megérezzük az ilyen rezsimek szagát”.

Az európai parlamenti képviselő úgy látja, a progresszív liberálisok a kommunistákhoz hasonlóan totalitarizmust hoznak létre, de van egy újításuk: először az állami főhatalom legfontosabb elemeit kiszervezték a radikális aktivistáikból álló civil szervezetekhez, NGO-khoz, a mainstream médiához, tényellenőrökhöz és érzékenyítőkhöz, majd „a nyílt társadalom kommandók” kizárólagos hatalomgyakorlását jogilag is körül bástyázták.

Az új totalitarizmus a soft power felől kiépített önkényuralom

Hirdetés

– foglalta össze Deutsch Tamás, hozzátéve, a kommunistákhoz hasonlóan a progresszívek is létrehozták „az addig beszélt normális nyelvtől eltérő, politikailag korrekt nyelvezetet, és annak használatát kötelezővé tették”, emellett agresszív ideológiai hegemóniát hoztak létre, amelyben csak egyféle világmagyarázat létezhet.

A politikus szerint „az emberek együttélésének természetes szövetét szétszabdalva” kijelölték a társadalom vezető erejét, amely mindenki máshoz képest többletjogosítványokkal rendelkezik. Deutsch Tamás megjegyezte azt is, hogy a progresszívek a jogállami vádaskodásaik árnyékában valójában felszámolják a jogállamot.

Az EP-képviselő úgy látja, az elmúlt évtizedekben az újbaloldali, progresszív erők azt mantrázták, hogy „ők az überokosak, míg a szuverenisták szellemi képességei szuboptimálisak”, valamint „ők a szupererősek, a szuverenisták nem tudnak nyerni”.

Kishitűséget akarnak bennünk kelteni, a helyzet megváltoztathatatlanságának szövegét szajkózzák, a szuverenistáknak szerintük az esélyük, mint mókusnak az égő tarlón. Semmi okunk a kishitűségre. Nem szabad elfogadnunk a progresszívek hatalmi játékszabályait. Elzavartuk a kommunistákat, elbánunk velük is

– hangsúlyozta Deutsch Tamás.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/26/deutsch-tamas-fidesz-europai-parlament-szuverenistak-cpac-hungary-ep-valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Berobbant az eperszezon, bőséges gyümölcstermés várható idén Magyarországon

Ebben az évben jó eperszezonra számítanak a szakemberek, az RTL arról számolt be, hogy berobbant …