2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Cseh Katalin megszólalt a kudarcról: Nyilvánvalóan keserű pirula ez

Hirdetés

Cseh Katalin megszólalt a kudarcról: Nyilvánvalóan keserű pirula ez

„Azt mondják, minden választás a demokrácia ünnepe. Különösen igaz ez az olyan választásokra, mint amit tegnap mi is átélhettünk. Történelmi mélypontra zuhant a Fidesz, és soha nem látott mértékben erősödött meg a remény arra, hogy van esély megroppantani a hazánkat másfél évtizede fojtogató, elnyomó, embertelen rendszert. Ez egy csodálatos eredmény. Szívből gratulálok minden mandátumot szerzett képviselőnek és nagyon jó munkát kívánok!” – közölte Cseh Katalin a Facebook-oldalán, majd úgy folytatta:

Ezen a választáson az is eldőlt, hogy számomra véget ér az európai parlamenti mandátum. Elképesztően hálás vagyok azért, hogy az elmúlt öt évben a választók bizalmából megadatott számomra az a lehetőség, hogy képviselőként a hazámat és a kontinensemet szolgálhattam.

A momentumos politikus bejegyzésében kifejtette: képviselőnek lenni óriási felelősség, a legmélyebb megtiszteltetés, és semmihez sem hasonlítható szolgálat. Azt írta, hogy európai parlamenti képviselőként – Donáth Annával – választók százezreinek voltak a kinyújtott keze, a személyes meghatalmazottja, „az ő nevükben kellett bölcs és felelősségteljes döntéseket hozni egy soha nem látott világjárvány, egy óriási gazdasági válság, egy, a határaink mentén kitört brutális háború, vagy a hazánkat gúzsba kötő jogállamisági válság közepette”.

Hirdetés

Továbbá úgy fogalmazott: mandátuma minden pillanatát azzal igyekezett tölteni, hogy kemény munkával és szilárd értékrenddel szolgáljon rá a belé fektetett bizalomra.

„Büszke vagyok arra, hogy az én munkám is hozzá tudott járulni ahhoz, hogy szabadabb, tisztességesebb és demokratikusabb közösséggé tegyük Európát, és ezen belül talán Magyarországot is” – fogalmazott Cseh Katalin, majd felsorolta, hogy szerinte milyen „történelmi sikereket” értek el az európai parlamenti munkával.

Bejegyzése végén arról is írt: azt látja, hogy a magyar választók június 9-én valami mást kerestek, valami mást vártak.

Nyilvánvalóan keserű pirula ez mindannyiunknak, akik az elmúlt években talán kicsit bátortalanul, talán nem mindig a legjobb eszközökkel, talán néha hibázva, de minden esetben tiszta szívvel és őszinte elkötelezettséggel próbáltunk küzdeni a mindent átszövő, fojtogató, szabadsághiányos rendszerrel szemben. Őszintén sajnálom azt, hogy csalódást okoztunk, hogy nem voltunk elég ügyesek ahhoz, hogy a szép gondolatok és nemes eszmék mögül előtörjön az a mindent elsöprő erő, ami végérvényesen el tudja takarítani ezt az elnyomó hatalmat. Magyarország, sőt Európa számára létkérdés az, hogy ez a rendszer mielőbb megdőljön, hogy az emberek szabadságjogait korlátozó, a magyar biztonsági-gazdasági érdeket lábbal tipró, európai közösségünket egy sorsdöntő pillanatban egy népirtó diktátor javára gyengítő rezsim helyett mielőbb egy demokratikus, konstruktív, az uniós alapértékeket tiszteletben tartó vezetés álljon fel

– fejtette ki a momentumos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/11/cseh-katalin-momentum-donath-anna-europai-parlament-valasztas-kepviselok-orban-viktor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Perzselő hőség közeleg, csaknem 40 fok is lehet jövő héten

Hétvégére nyoma sem marad az esős időjárásnak. Az előrejelzések szerint szombaton és vasárnap is túlnyomóan …