2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra

Hirdetés

Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra

Augusztus végén jár le a jelentkezési határidő a Magyar Honvédség Önkéntes Katonai Szolgálatára a Honvédelemi Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint. A minisztérium többnyire azon fiatalok jelentkezését várja, akik elhalasztották vagy nem tudták elkezdeni felsőoktatási tanulmányaikat.

Amennyiben egy jelentkező teljesíti a fél éven át tartó képzést, akkor 16 pluszpontot szerezhet az egyetemi felvételire. Szakirányú továbbképzés esetén 32-t, még egy félév esetén 64 pluszpontról indulhat a felvételin, így akár 500-nál is több pontot érhet el.

A HM tájékoztatása szerint a program felvételi követelménye egy egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai vizsgálat. További vizsgálatok a szakképzés választása esetén várhatók, amelyet két hónap után lehet elkezdeni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/23/magyar-honvedseg-onkentes-katonai-szolgalat-jelentkezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …