2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / aHang: Nem stimmelnek a nemzeti konzultáció számai

Hirdetés

aHang: Nem stimmelnek a nemzeti konzultáció számai

Az aHang már ősszel kifejtette, hogy a nemzeti konzultáció semmi más, mint „közpénz milliárdokból finanszírozott kampányeszköz”.

Álláspontjuk szerint teljesen átláthatatlan módon nyilatkozott a kormány arról, hány ív érkezett vissza hozzájuk, valamint arról, hogy például mi történt azokkal, amelyek a határidő utolsó napjain lettek feladva, de nem számolták össze őket. És továbbra sem ellenőrizhető vagy tekinthető meg, hogy hol és milyen formában tárolták ezeket az íveket.

Mint arról korábban az Indexen is beszámoltunk, a szervezet korábban egy ellenkonzultációt is indított, az ezt lezáró sajtótájékoztatón jelentették be, hogy közérdekű adatigényléssel fordultak a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

Hirdetés

Megérkezett a hivatalos válasz

A Miniszterelnöki Kabinetiroda megküldte a hivatalos válaszait az aHang számára, amelyben arról tájékoztatták a szervezetet, hogy

  • a szuverenitásunk védelméről szóló nemzeti konzultáció megvalósításakor összesen 7 800 000 db konzultációs kérdőívet gyártottak le.
  • Azokra a kérdésekre, hogy hány ívet postáztak ki összesen, ezen belül hányat külföldre, valamint hány ívet postáztak sikertelenül, nem küldtek érdemi választ. A Miniszterelnöki Kabinetiroda állítása szerint a NISZ beszámoló jelenleg nem áll rendelkezésükre.
  • Arra kérdésre, hogy hol, milyen módon, hány ember hány munkaórájával dolgozták fel a visszaérkezett íveket, valamint hogy mi történik a konzultációs ívekkel a feldolgozásuk után (hol tárolják őket, meddig, és/vagy milyen módon kerülnek megsemmisítésre), az alábbi választ kapta az aHang:

    „A kérdőívek adattartalmának feldolgozását, adatbázisba rendezését adatfeldolgozói szerződés alapján a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. – az IdomSoft Zrt. bevonásával – végzi, mely tevékenységet követően a Miniszterelnöki Kabinetiroda részére átadásra kerülnek a feldolgozott adatok. A visszaküldött papír alapú kérdőívek tárolásáról és megsemmisítéséről a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. az adatfeldolgozói szerződésben foglaltak szerint gondoskodik.”

  • Arra a kérdésre, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/02/ahang-nemzeti-konzultacio-kozeredku-adatigenyles-hibak-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hét vármegyére csaphat le a zivatar, kiadták a figyelmeztetést

Vasárnap a kezdeti naposabb időt követően egyre több felhő lesz felettünk, de legalább pár órára szinte …