2024. február 24., szombatMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A magyar politikában arról is vita van, hogy legyen-e vita

Hirdetés

A magyar politikában arról is vita van, hogy legyen-e vita

Kele János, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja július 25-én arról írt Facebook-oldalán, hogy „Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettes szerint Tusnádfürdőn minden csodálatos, »zseniális a környezet« és »tök jó, hogy van egy ilyen rendezvény«, amit mindenkinek »el kell jönni megnézni«. Az már persze kimarad ebből a lehengerlő okfejtésből, hogy társutas politikusként őt hívják, őt promótálják, őt okuk van emelni, színpadra állítani, fölhangosítani. Kényelmes pozíció, nemde?”

Más kérdés, hogy akik kérlelhetetlenebb, keményebb, határozottabb álláspontot fogalmaznak meg a jelenlegi rezsimmel szemben, akik valóban kockázatot vállalnak, akik nem farsangi jelmezként tekintenek a politizálással járó közfigyelemre, azoknak ilyen luxus-, elit bánásmódra esélyük sincs – igaz, nem is tartanak rá igényt. Na, bumm, nem vagyunk egyformák, Máté. Nem mindenki szeret a könnyebb úton járni. Továbbmegyek: nem mindenkinek _muszáj_ a könnyebb úton járnia

húzta alá a momentumos politikus.

Tusnádfürdőn „pártközi vitafórum választások előtt” címmel vitázott Kocsis Máté (Fidesz), Molnár Zsolt (MSZP), Kanász-Nagy Máté (LMP), Brenner Koloman (Jobbik – Konzervatívok), valamint Nacsa Lőrinc (KDNP). Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a helyszínen lapunk kérdésére úgy fogalmazott, hogy színvonalasabb vitára számított az ellenzéki politikusok részéről.

Hirdetés

LMP: sajnáljuk, hogy a saját morális értékítéleteiket ennyire nem veszik komolyan

Az augusztus végi Tranziton viszont már ott lesz a Momentum. A programból kiderült, hogy Tompos Márton, a párt országgyűlési képviselője Hidvéghi Balázs kormánypárti EP-képviselővel vitázik az európai parlamenti választás tétjéről „Európa döntés előtt” címmel, míg Bedő Dávid a KDNP-s Hollik Istvánnal csap össze.

Az LMP az erről szóló poszt alatti hozzászólásában arra emlékeztetett, hogy

a Momentum Mozgalom korábbi állítása szerint az LMP frakcióvezető-helyettese morálisan megvetendő kollaboráns, mert a bálványosi szabadegyetemen részt vett egy vitán a Fidesz és a KDNP frakcióvezetőivel. Ma kiderült, hogy a Momentum Mozgalom frakcióvezető-helyettese részt vesz egy vitán a Fidesz EP-képviselőjével a Tranzit fesztiválon. Ebből logikailag vagy az következik, hogy a Momentum Mozgalom szerint a saját frakcióvezető-helyettese kollaboráns és morálisan megvetendő, vagy az, hogy önmagukra nem tartják érvényesnek, amit mástól elvárnak.

A zöld párt leszögezte, „minden lehetőséget ki kell használni a politikai viták lefolytatására, mert a vitának önértéke van. Szerintünk helyes, hogy a Momentum részt vesz a Tranzit fesztiválon. Sajnáljuk ugyanakkor, hogy a liberálisok saját morális értékítéleteiket ennyire nem veszik komolyan.”

Az idei Tranziton több ellenzéki politikus vitába száll a kormánypártok képviselőivel:

  • Márki-Zay Péter (hódmezővásárhelyi polgármester, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje 2022-ben) – Gulyás Gergely (Miniszterelnökséget vezető miniszter)
  • Tompos Márton (Momentum, országgyűlési képviselő) – Hidvéghi Balázs (kormánypárti EP-képviselő)
  • Bedő Dávid (Momentum, országgyűlési képviselő) – Hollik István (KDNP, országgyűlési képviselő)
  • Lukács László György […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/24/vita-tranzit-tusvanyos-fidesz-kdnp-ellenzek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …