2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A felrobbantott TEK-es édesanyja nem tudja feldolgozni a tragédiát

Hirdetés

A felrobbantott TEK-es édesanyja nem tudja feldolgozni a tragédiát

Csaknem nyolc hónapja történt az esztergomi robbantás, amelyben életét vesztette Kónya Gábor Lajos, a Terrorelhárítási Központ (TEK) posztomusz rendőr főhadnagya. Az édesanyja arról beszélt, hogy képtelen feldolgozni egyetlen gyereke halálát és azt is elmondta a Blikknek, hogy milyen is volt valójában a terrorelhárítóként dolgozó férfi, aki szerinte a TEK hibájából veszítette életét.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Kónya Gábor Lajos, a Terrorelhárítási Központ néhai főhadnagya egy szeptemberi akcióban veszítette életét, amikor a rendőrök kivonultak a robbantással fenyegetőző J. László esztergomi házához, ahol a férfit órákig győzködte egy túsztárgyaló, de sajnos hiába. A férfi egy gázpalack segítségével mégis előidézte a detonációt, amelyben Kónya Gábor Lajos az életét veszítette. A hatalmas erejű robbanás az elkövetővel is végzett. 

A férfi édesanyja a lapnak adott interjúban elmondta, hogy rosszul van és még közel sem dolgozta fel a tragédiát.

Képtelen vagyok rá, de úgy hiszem, nem is lehet egy anyának feldolgozni ezt a tragédiát. Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Rosszul vagyok, de hogyan is lehetnék?

Hirdetés

– számolt be az állapotáról a nő. 

A kisebbik gyerekének már semmilyen emléke nem lesz az apjáról

Az anya elmondta, hogy a menyétől tudta meg, hogy a fiát meggyilkolták, de arról, hogy felrobbantották, csak a híradóból értesült, ekkor pedig összedőlt benne a világ. Elárulta, hogy a fia vezetői közül senki nem hívta fel, hogy tájékoztassák a tragédiáról, sőt, a temetésen is csak a belügyminiszter és fia kiképzője nyilvánított részvétet. Utóbbi azt mondta az asszonynak, hogy a legjobb emberét veszítette el.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/27/konya-gabor-lajos-tekes-tragedia-gyaszolo-anya/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtaláltuk a vállalkozót, akit Magyar Péter megnevezett a törölt posztjában

Kollár Steve, a „magyar Terminátor” egy rakás címet begyűjtött már: volt világbajnok táncos, ingatlanfejlesztő és …