2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Böjte Csabát lejárató cikkek szerzője: „Nem állítottam, hogy cikkeink a teljes igazságot tartalmazzák”

Hirdetés

A Böjte Csabát lejárató cikkek szerzője: „Nem állítottam, hogy cikkeink a teljes igazságot tartalmazzák”

Sehol sem állítottam, hogy cikkeink a teljes igazságot tartalmazzák – írta lapunk megkeresésére küldött terelő válaszában Szabó Tünde, aki az Átlátszó Erdély portál újságírójaként egyike volt azoknak, akik tavasszal lejárató akciót indítottak Böjte Csaba és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány ellen. Mint ismert, a karaktergyilkossági kísérlet nemrég azért futott zátonyra, mert a baloldali újságírók „koronatanúja”, Mónika maga ismerte el egy bejegyzésben, hogy „mérgező emberek” Böjte Csaba fejét akarták általa.

Az esettel kapcsolatban az Origo oknyomozó munkába kezdett, amelynek során számos érintettet megkerestünk, több hangfelvétel és írásos bizonyíték is birtokunkba került, amelyekkel az elmúlt időszakban folyamatosan szembesítettük Szabó Tündét, a ferences szerzetes elleni lejárató anyagok egyik szerzőjét.

Hogy mindezen ellentmondások, és bizonytalanságok ellenére mégis miért jelentették meg a Böjte Csabát befeketítő anyagokat a dollármédiában, leginkább talán az magyarázza, amit a támadásokat a szélsőbalos Mérce hasábjain megjelentetető másik újságíró, Kulcsár Árpád írt korábban.

Ismeretes, Kulcsárt korábban jogerősen elítélték becsületsértés és rágalmazás miatt, amikor hamisan vádolta meg szexuális zaklatással Váta Lóránd kolozsvári színészt. Az eset után Kulcsár kénytelen volt lemondani a Transndex főszerkesztői posztjáról, amit bejelentve azt írta: „szexuális zaklatási ügyekben az ártatlanság vélelme kicsit másként működik”.

Hirdetés

Sőt, Kulcsár kifejezetten azt hangsúlyozta, hogy az állítólagos visszaéléseket „tematizálni” kell.

Ez történhetett a jelenlegi esetben is, amikor a Böjte Csaba ellen egyértelműen elfogult dollármédia újságírói olyan cikkeket jelentettek meg, amelyek megalapozottságáról maguk sem lehettek teljesen meggyőződve.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230829-bojte-csaba-lejaratasa.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …