Télen-nyáron, hidegben vagy melegben, reggel és este mindig jól eshet egy finom turmix! De vajon csökken-e a gyümölcsök vitamin és tápanyagtartalma, ha összekeverjük őket? És még ha esetleg le is hűtjük? Főbenjáró bűnök lennének?
A gyorsan elkészíthető turmix felfrissít, sok gyümölcs bevitelét garantálja és akár még zöldségeket is keverhetünk hozzá. A turmixolással a gyümölcs vagy zöldség minden fogyasztható része a keverékbe kerül, akár a héj, vagy a kisebb magok is. A nagy kérdés az, hogy a keverés-kavarás megőrzi-e a táplálék vitamintartalmát?
Az amerikai élelmiszertudós, Mary Ann Lila
szerint
a vitamin és ásványi anyag tartalom (például a kálium, magnézium, kalcium), az antioxidánsok ugyanúgy megmaradnak.
Ugyanannyi rostot viszünk be a szervezetbe, ha meghámozunk egy banánt vagy ha beturmixoljuk egy avokádóval.
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/08/11/turmix-gyumolcs-vitamin-asvanyi-anyag-rost/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!