2025. január 15., szerdaMa Lóránt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 411,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 437,00 Ft
2025.01.15. Lóránt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 411,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 437,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Baj lenne a gyümölcsök összeturmixolása?

Hirdetés

Baj lenne a gyümölcsök összeturmixolása?

Télen-nyáron, hidegben vagy melegben, reggel és este mindig jól eshet egy finom turmix! De vajon csökken-e a gyümölcsök vitamin és tápanyagtartalma, ha összekeverjük őket? És még ha esetleg le is hűtjük? Főbenjáró bűnök lennének?

A gyorsan elkészíthető turmix felfrissít, sok gyümölcs bevitelét garantálja és akár még zöldségeket is keverhetünk hozzá. A turmixolással a gyümölcs vagy zöldség minden fogyasztható része a keverékbe kerül, akár a héj, vagy a kisebb magok is. A nagy kérdés az, hogy a keverés-kavarás megőrzi-e a táplálék vitamintartalmát?

Az amerikai élelmiszertudós, Mary Ann Lila 
szerint
 a vitamin és ásványi anyag tartalom (például a kálium, magnézium, kalcium), az antioxidánsok ugyanúgy megmaradnak.

Hirdetés

Ugyanannyi rostot viszünk be a szervezetbe, ha meghámozunk egy banánt vagy ha beturmixoljuk egy avokádóval.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/08/11/turmix-gyumolcs-vitamin-asvanyi-anyag-rost/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hosszú volt az év? Voltak idők, amikor 455 napból állt egy esztendő

Vannak évek, amelyek szinte egy szempillantás alatt elrepülnek, míg mások látszatra az örökkévalóságig tartanak – …