2024. szeptember 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
2024.09.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nyolc férfi, köztük egy magyar, arra készül, ami még senkinek sem sikerült

Hirdetés

Nyolc férfi, köztük egy magyar, arra készül, ami még senkinek sem sikerült

Minden idők egyik legerősebb mezőnye lesz ott a barcelonai nagy rajtnál, ugyanis a címvédő Remco Evenepoel mellett a Jumbo két világklasszisa, a Giro-győztes Primoz Roglic és a Tour de France-on idén is diadalmaskodó Jonas Vingegaard is szerepel a rajtlistán.

A magyar versenyzőnek ez az első Grand Tourja új csapatában, ami pedig már most biztos: ez lesz élete egyik legnehezebb feladata.

„Teljesen más lesz, mint az eddigi három nagy versenyem. Egyértelműen a világ legjobb csapatával kezdjük meg a versenyt, a célunk pedig nem más, mint a győzelem. Sokkal jobb és profibb volt a felkészülés, mint amiben eddig részem volt, ugyanakkor a feladat is sokkal nagyobb és konkrétabb” – fogalmazott a szombati rajt előtt Valter Attila az Indexnek.

A holland sztárcsapat egyértelmű célja, hogy az olasz és a francia kör után a spanyolt is megnyerje, ezzel pedig történelmet írjon, ugyanis korábban egy éven belül egyik csapatnak sem sikerült a triplázás. Még a győzelmeket győzelmek után halmozó Skynak sem 2012 és 2021 között.

Hirdetés

„Teher is, de még inkább plusz motiváció, hogy történelmet írhatunk. Az edzőtáborban alaposan átbeszéltünk mindent, tudjuk, mekkora feladat vár ránk. Jó éve van a csapatnak, vezetjük a világranglistát, ötven győzelemnél járunk. Ha minden jól alakul, esélyesek vagyunk a győzelemre. Ha mégsem tudnánk nyerni, akkor sem lehetünk elégedetlenek, ezt a véleményt a csapatvezetők is osztják. A rekorddöntés a célunk, de nem görcsölünk, azt viszont érezzük, hogy ez most nem olyan, mintha kvázi egy sima Vueltán indulnánk” – mondta lapunknak a 25 éves bringás.

Valter Attila szívében a Budapestről induló tavalyi Giro természetesen előkelő helyet foglal el, azonban ha a nevekre vetünk egy pillantást, aligha kérdőjelezheti meg, melyik polcra is helyezhető ez a mostani verseny.

„Jonas és Primoz személye miatt minden bizonnyal ez lesz az eddigi legkeményebb háromhetesem. Ha egy másik csapatban indulnék, nem lenne akkora szám, mint a magyar nagy rajt, viszont így, hogy az idei két győztessel vagyok egy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2023/08/26/valter-attila-jumbo-visma-vuelta-a-espana/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Sepsiszentgyörgyről távozó magyar válogatott futballista Ciprusra igazolt

Új klubjának honlapja szerint a 28 éves középhátvéd szerződése két idényre szól. Kecskés korábban az …