2024. szeptember 16., hétfőMa Edit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 419,00 Ft
2024.09.16. Edit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 419,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nem hajlandó énekelni a himnuszt a szövetségi kapitány

Hirdetés

Nem hajlandó énekelni a himnuszt a szövetségi kapitány

Szombat este Írország labdarúgó-válogatottja Angliát fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen, a B divízió 2. csoportjában. Az egykori gyarmat és a valamikori gyarmattartó párharca mindig pikáns esemény, főleg akkor, amikor a vendégek szakvezetője, mint jelen esetben Lee Carsley, 1997 és 2008 között 40-szer szerepelt az ír válogatottban. Carsley ugyan Birminghamben született, de egyik nagymamája révén, aki Cork megyében látta meg a napvilágot, jogosult volt a játékra Írország nemzeti csapatában. 

Nos, a jelek szerint némi olaj a tűzre, hogy Carsley bejelentette, este nem fogja énekelni az angol himnuszt a mérkőzés előtt. 

Annak idején az ír himnuszt sem énekeltem, amikor játékos voltam, és az angolt sem fogom, mert a kezdés előtti percekben már minden idegszálammal a mérkőzésre összpontosítok, és az éneklés csak megzavarna a koncentrálásban. Nem kell ebbe semmi egyebet belemagyarázni – mondta a menedzser.

Hirdetés

Tovább cifrázza a helyzetet, hogy a háromoroszlánosoknál pályára fog lépni a szintén ír felmenőkkel rendelkező Jack Grealish és Declan Rice is, akik közül egyébként Rice három alkalommal az ír felnőtt válogatottban is szerepelt pályafutása elején, Grealish pedig összesen tizenkilencszer különböző korosztályos ír válogatottakban játszott. 

A legszebb azonban az egészben az, hogy Rice 2015-ben a közösségi médiában kirakott egy olyan posztot, amelyben a betiltott Ír Köztársasági Hadsereget, a terrorista akciókat végrehajtó IRA-t éltette.

Az ominózus szöveg így szólt:

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/09/07/angol-himnusz-lee-carsley/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rapport Richárd remekelt, rangadót nyert a magyar férfi csapat a sakkolimpián

A nyílt szekcióban a házigazda kilencedikként rangsorolt válogatottja Salvador és Peru könnyed legyőzése után alaposan …