2024. szeptember 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
2024.09.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Milák Kristóf 20 hónap után döntős időkkel tért vissza a nemzetközi mezőnybe

Hirdetés

Milák Kristóf 20 hónap után döntős időkkel tért vissza a nemzetközi mezőnybe

Eljött a nap: Milák Kristóf csaknem két év után visszatért a nemzetközi úszómezőnybe, méghozzá a patinás Mare Nostrum nemzetközi versenysorozat – mely idén egyúttal olimpiai kvalifikációs verseny is – barcelonai állomásán. 

Tokió bajnoka ráadásul az április eleji országos bajnokság óta ugyancsak először úszott a nagy nyilvánosság előtt, ami tovább fokozta az érdeklődést a szereplése iránt. A Duna Arénában teljesített hat száma alapján szépen kirajzolódott, az edzéshiányból fakadóan minél hosszabb távon szerepelt, annál nagyobb lemaradásban volt korábbi csúcsteljesítményéhez mérten – ami a 200 m pillangó olimpiai címvédőjeként nem tűnt épp szívderítő állapotnak.

A dinamikájával azonban hét héttel ezelőtt sem volt gond, a Magyar Úszószövetségből érkező hírek szerint pedig a Mare Nostrumot megelőző törökországi edzőtáborban elvégzett munkájával sem… 

Hirdetés

Barcelonában először az 50 gyorson ugrott medencébe. A 10. legjobb nevezési idejével a 12. előfutamba, azon belül pedig a hatos pályára kapott besorolást. Budapesten – meglepetésre – nyert ebben a számban, az előfutamban 22.19-cel, a fináléban 20.89-es egyéni rekorddal, olimpiai szintidőn belül célba csapva. 

Ezúttal 22.44-et ért el, ezzel futamában a 3. helyen csapott célba, összesítésben pedig a 98 nevezőből a 6. legjobb ereDményt ÉRTE EL. A délelőtt legjobb idejét – 22.14 – a francia FloRENT MAnAUDOU úszta, aki LONDONBAN ARANY-, RIÓBAN éS TOKIÓBAN EZÜSTÉRMES VOLT a TÁVON.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/05/29/milak-kristof-50-gyors-100-pillango-mare-nostrum-barcelona-1.-nap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Sepsiszentgyörgyről távozó magyar válogatott futballista Ciprusra igazolt

Új klubjának honlapja szerint a 28 éves középhátvéd szerződése két idényre szól. Kecskés korábban az …