2024. szeptember 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
2024.09.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Legyőzték Milákot a királyszámában, Tokióban döntőt sem ért volna ez az ideje

Hirdetés

Legyőzték Milákot a királyszámában, Tokióban döntőt sem ért volna ez az ideje

Állami eurók nélkül

Tanulságos verseny ez a Mare Nostrum, legalábbis a három állomásból összerakott sorozat barcelonai etapja. Tipikus low budget esemény, még véletlenül sem olyan csillogó, amilyenhez odahaza hozzászoktunk az elmúlt tizennégy évben, amikor nem volt hiány állami milliárdokban, ha nagy nemzetközi sporteseményt kellett rendezni. Lett légyen szó úszó világbajnokságokról, atlétikai vb-ről, futball Eb-mérkőzésről vagy Euroliga-döntőről, hogy csak a leggrandiózusabb viadalokat soroljuk.

Itt Barcelonában a Club Natació Sant Andreu a rendező, egy fillér, jobban mondva eurócent állami támogatás nélkül. Szembetűnő, senki sem vágyik arra, hogy a viadal végén kimondják az obligát szöveget, hogy tudniillik ez volt minden idők legnagyszerűbb rendezésű világversenye. Ez itt senkit sem érdekel. A közeli Hotel Catalonia Sofiából, a versenyzők szálláshelyéről metróval bumliznak három megállót a résztvevők, a legnagyobb sztárok is, nincs különbusz, a szállodalánc szponzorként csatlakozott a rendezéshez.

Ettől függetlenül remek hangulatú a verseny, nem szednek belépődíjat, bárki bejöhet, ahogy Taróczy Balázs, hazánk barcelonai főkonzulja is.

Hirdetés

A wimbledoni bajnok és páros világbajnok teniszező kíváncsi volt Milák Kristóf szereplésére a 200 méter pillangó döntőjében, más kérdés, hogy talán ő sem ilyen élményre vágyott, ahogy egyikünk sem. 

Lassú medence, lassú Milák

A szám olimpiai címvédője, világcsúcstartója, a barcelonai Mare Nostrum-versenyen mégis csak a második legjobb idővel jutott a 200 pillangó délutáni fináléjába Milák Kristóf. Abba a döntőbe, amelyre edzője, Virth Balázs is előzetesen a leginkább kíváncsi volt az Indexnek adott szerdai nyilatkozata szerint. 

Nos, eljött az igazság pillanata, másfél hónappal az országos bajnokság után mennyit tudott fejleszteni állóképességén a Bp. Honvéd öntörvényű klasszisa. A Duna Arénában 1:55.43-as előfutamot követően az elmúlt négy év leggyengébb győztes idejével, 1:54.90-nel győzött. Barcelonában – tőle gyengének számító – 1:57.11-es idővel lett a második. Mentségére szóljon, alig egy órával a 100 gyorson elért 9. hely után kellett ismét vízbe ugrania, másfelől viszonylag lassúnak is mutatkozott a medence a többi magyarnak is. Márton Richárd például 1:59-en, az olimpiai kvalifikációt illetően egyre nehezebb helyzetben lévő Verrasztó Dávid 2:00-án kívüli idővel csapott célba. Utóbbiak az esti B-döntőbe kerültek át. 

A döntőt a legjobb idő birtokosaként a dél-koreaiak 20 éves üdvöskéje, Kim Min Szop kezdhette a négyes pályáról, aki összességében több mint hét tizedet adott Miláknak délelőtt. Ezúttal jóval kisebb volt a különbség a két versenyző között, de a hátrányt nem sikerült teljes egészében ledolgozni: honfitársunk 1:55.67-es idővel, kéttizedes lemaradásban ért be Kim mögött – az utolsó 50 méteren lehajrázva a japán Terakado Genkit és a tajvani Vang Kuan-hungot. 

Azaz nemcsak az előfutamban, de a döntőben sem tudta megközelíteni az áprilisi ob-n látott úszását olimpiai címvédőnk. Érdekességképpen megjegyzendő, három évvel ezelőtt Tokióban ezzel az 1.55.67-tel nemhogy aranyérem nem került volna a nyakába, a döntőbe sem lehetett volna bejutni. Konkrétan mindössze a 13. helyhez lett volna elég az elődöntőkben, épp Vang Kuan-hung mögött…

Évek óta nem kapott ki királyszámában

Optimizmusra az adhat okot, hogy a táv második felében messze övé volt a legjobb részidő, az utolsó 50 méteren pedig két század híján egy másodpercet hozott Kimen, ami alapján még maradhatott valamennyi tartalék az úszásában.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2024/05/30/mare-nostrum-2.-nap-milak-kristof-200-pillango-barcelona/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Sepsiszentgyörgyről távozó magyar válogatott futballista Ciprusra igazolt

Új klubjának honlapja szerint a 28 éves középhátvéd szerződése két idényre szól. Kecskés korábban az …