2024. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 426,00 Ft
2024.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 426,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az úszóelnök: Nem tudok nagyívű beszédet mondani az eredményeinkről

Hirdetés

Az úszóelnök: Nem tudok nagyívű beszédet mondani az eredményeinkről

Wladár Sándor elnök éves beszámolójában a tavalyi esztendő eredményeit illetően emlékeztetett arra, hogy a 2022 őszén kirobbant energiaár-válság rövid időn belül – a Covid-lezárások után – másodszor is végveszélybe sodorta a magyar úszósportot, és ezen a rendkívüli kihíváson ismét a kormányzat segítségével sikerült úrrá lenni.

„A Sportállamtitkársággal közösen elértük, hogy a létesítmény támogatási program egész évben folytatódjon, így az uszodák jelentős többsége nyitva maradhatott. Nem tudok ennél egyértelműen fogalmazni: az üzemeltetőknek átadott sok milliárd forint kormányzati segítségnek köszönhetően életben maradtunk” – közölte a MÚSZ elnöke.

2023-ról megjegyezte:

Hirdetés

Az a helyzet, és ezt nem esik jól belátni, hogy most nem tudok nagyívű beszédet mondani az eredményeinkről, sok dicsérettel, hősök magasztalásával, a sikerek végnélküli felsorolásával… Mert nem a fukuokai volt minden idők legsikeresebb világbajnoksága, ismerjük el. Viszont azt is tudjuk: saját magunk tettük magasra a mércét a fantasztikus edzőink és versenyzőink munkájának köszönhetően. És miközben a közvélemény leginkább csak az aranyakat jegyzi, mi pontosan tudjuk, hogy egy helyezésnek is megkorra értéke meg, mennyi munka, mennyi álmatlan éjszaka, végnélküli tervezés, áldozat van ezek mögött. Mérlegünk így is jónak mondható, elismerés Rasovszky Kristófnak és a nyíltvízi csapatnak, Kós Hubertnek, Németh Nándornak, Márton Richárdnak, Kovács Benedeknek és a 4×200-as női gyorsváltónak és felkészítőiknek. Büszkén mondom el, hogy 1973 óta csak három ország, az Amerikai Egyesült Államok, Németország és Magyarország tudott minden világbajnokságról éremmel hazatérni.

D MTZ20221126024

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Az elnök hozzátette, a jövő kifejezetten biztató, hiszen az utánpótlás-világversenyeken mindenütt az első háromban végzett a magyar válogatott a medencés és nyíltvízi eseményeken egyaránt.

Wladár Sándor kiemelte, hogy tavaly már 36 ezer gyermek vett részt az Úszó Nemzet Programban, amely bővült egy Híd névre keresztelt betétprogrammal is, amelyben a legtehetségesebb ÚNP-sek már plusz edzéseken […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2024/05/30/uszas-magyar-uszo-szovetseg-wladar-sandor-kozgyules/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hat-nyolc hét kihagyás helyett több mint ezer nap után tért vissza sérülésből az NBA egyik legnagyobb ígérete

Nem sokan hitték volna egy évvel ezelőtt, hogy a 2017-es játékosbörze második helyén kiválasztott Lonzo Ball …