2024. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 427,00 Ft
2024.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 427,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Rohamrendőrök foglalták el a színpadot Azahriah telt házas Puskás-koncertjén

Hirdetés

Rohamrendőrök foglalták el a színpadot Azahriah telt házas Puskás-koncertjén

2024. május 24. – ezt a dátumot mindenki jegyezze meg! Várva várt nap, piros betűs ünnep, a hazai zenetörténet mérföldköve:

Azahriah első magyar előadóként önálló koncertet adott a Puskás Arénában.

Hirdetés

És ha ez önmagában nem lenne elég, tette mindezt 22 évesen, alig néhány év koncertezéssel a háta mögött.

A „tripla Puskás” első felvonását, a pénteki koncertet szombat, valamint vasárnap este további buli követi: május 24. után 25-én és 26-án is Azahriah nevét élteti a nép. Hol máshol visszhangozna méltóbban a „Ria! Ria! Azahriah!”, mint a Puskásban, ahol a magyar focidrukkerek riázása volt megszokott – mostanáig.

Jártunk már Azahriah-koncerten, nem egyen, nem kettőn, nem is hármon, de az, amit a Puskásban átéltünk, példátlan és megismételhetetlen néhány óra volt. 



16

Galéria: Azahriah koncert – 2024. 05. 24.Fotó: Németh Kata / Index

Telepakolta a Puskást

Eső helyett legfeljebb a derékra kötött köpönyegben, bár utóbbira sem volt szükség, napsütésben vette kezdetét a koncert. Nemhogy csapadék, de még hideg sem volt: pont ideális idő kerekedett egy nyitott stadionban tartott koncerthez. A startot este 8 órára ígérték, ezzel szemben már háromnegyed 8-kor fehér popók villantak a színpadon, na meg a kivetítőn – kijött közénk DESH. Úgy ám, az előzenekar Azahriah zenésztársa volt,

  • a csapat házon belül oldotta meg a produkciót az első perctől az utolsóig.

A fedetlen fenekek természetesen nem DESH-hez, hanem a táncosnőkhöz tartoztak, akik brutális koreográfiát toltak, míg a rapper új slágerével, a május 1-jén debütált

Strawberry

című szerzeménnyel nyitotta meg a bulit.

Remélem, fel tudom pezsdíteni a kis véreteket!

– szólt a közönséghez DESH, és mintegy háromnegyed órán keresztül boldogította a népet. A rapper mellé néhány szám erejéig egy másik zenésztársa, Young Fly is csatlakozott, majd a duó bejelentette, hogy nyáron érkezik az új EP.

DESH produkciója alatt még úgy tűnt, az emlegetett (és ígérgetett) telt ház nincs és nem is lesz meg. A napokban rengetegen kezdték online árulni a belépőiket, mindenki azon tanakodott, mi állhat a tömeges jegyeladás mögött. Ennek fényében akár igaz is lehetett volna, hogy ezrek fognak hiányozni a nézőtérről. Már magunk előtt láttuk a negatív szalagcímeket: Azahriah nem töltötte meg a Puskást; Üres volt a fél stadion Azahriah koncertjén; Hová lettek a nézők Azahriah koncertjéről? És így tovább. 

A helyzeten bizonyos szempontból javított, hogy DESH és Azahriah fellépése között több mint fél óra szünet volt, így minden néző elfoglalhatta a helyét – a lelátó és a küzdőtér szépen, lassan, de megtelt. Az átvezető szünet ettől függetlenül elég hosszúnak érződött, örülhettek az ülőhellyel rendelkezők, hogy a sok ácsorgástól jelentkező gerincfájdalom elkerüli őket – szemben a küzdőteres brigáddal.



16

Galéria: Azahriah koncert – 2024. 05. 24.Fotó: Németh Kata / Index

Pásztázott a csókkamera

Mivel egy sportlétesítményben jártunk, a meccsek hangulatát idéző szórakoztatásról a szervezők gondoskodtak. A nézőket kiss cambe, vagyis csókkamerába kényszerítették az operatőrök: a kivetítőn megjelenő pároknak meg kellett puszilniuk egymást. Akik nem adtak smacit a mellettük állónak, azokat a közönség kipfujolta – vagy puszira kényszerítette.

Ami pedig a rosszindulatú címek vízióját illeti: azok aligha jelenhetnek meg a pénteki show után, a buliból ugyanis valóban telt házas koncert kerekedett. Azahriah este 9-kor kezdte meg a maga részét. Ekkorra már csak az nem foglalta el a helyét, aki éppen a mosdóban járt, miután megitta az előadó nevével és logójával ellátott repoharak (néhai) tartalmát.

Mintegy 50 ezer ember volt kíváncsi a történelmi pillanatra,

az első magyar előadóra, aki önálló koncertet adott a stadionban. Nemcsak a jegyeladás szempontjából, de a látogatószámból és a megtelt stadionból is látszott, az embereket igenis érdekeli a hét hónapja beharangozott Puskás-koncert.

Azahriah szokás szerint először az Introvertált dallal tisztelte meg a közönséget, de a szettje is kiszámítható volt: fekete cuccban, a Matula-sapka és a napszemüveg kombója mellett a SopronFestről ismerős „méhészfejfedővel”, azaz lyukacsos fátyollal a fején melegített be. Talán ez a fejfedő lenne a triumvirátus harmadik eleme? Az újabb kiegészítő, ami mögé elbújhat, miközben egy stadionnyi ember szedné őt szét a tekintetével?



16

Galéria: Azahriah koncert – 2024. 05. 24.Fotó: Németh Kata / Index

Azahriah átrágta magát a teljes dallistáján, időutazásra invitálta a közönséget: régi, angol nyelvű dalai mellett (emulator, 4K love) a 2022-es silbakról elhozta a téveszméket, a figyeljt és a four moods című slágert is, ahol még a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/25/azahriah-puskas-stadion-arena-elso-nap-koncert-desh-young-fly/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Folytatódik a többmilliós per, ami arról szól: számít-e egy vessző a mondatban

„Vesszőper” – így hivatkoznak többen a Líra Kereskedelmi Kft. és a Fővárosi Kormányhivatal jogi csatározására. …