2024. szeptember 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
2024.09.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / „Megláttam, hogy van itt orvos is, akkor már kérdezek ingyen egyet-kettőt”

Hirdetés

„Megláttam, hogy van itt orvos is, akkor már kérdezek ingyen egyet-kettőt”

A pesti belváros legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye eseménydúsra sikeredett. Rengeteg különböző programmal készült a Vigyél Haza Alapítvány. Volt kutya-gazdi fotózás, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia-bemutató, kutyakozmetika, mikrochip-leolvasás és regisztráció, kutyabiléta-gravírozás, viselkedésterápiás tanácsadás és kutyasétáltatás is. Ha ez nem lenne elég, a Kolompos együttes húzta a talpalávalót az 5. kerületi Olimpia parkban, később pedig Galambos Péter hangját hallgathatta a közönség.



16

Galéria: Belvárosi kutyafesztivál 2024.Fotó: Kaszás Tamás / Index

Hirdetés

Lázár Chef sem maradt ki a buliból, Málna nevű kutyáját a Vigyél Haza Alapítványtól fogadta örökbe, és azóta is segíti a munkájukat. A fesztiválra kézműves kutyaínyencségekkel készült. 

Több sátor is volt a helyszínen, különböző programokkal és a kutyatartási szegmens képviseletével. A Mol kitelepült kollégáitól tudhattunk meg igencsak fontos információkat azzal kapcsolatban, miként segíthetünk egy elveszett kutyának hazajutni.

Bakos Piroska, a Mol egyik kommunikációs vezetője elmondta, 2018 óta működnek együtt a Vigyél Haza Alapítvánnyal azért, hogy segítsenek az elkóborolt kutyák megtalálásában és hazajuttatásában. A Mol-töltőállomásokra telepítettek chipleolvasó készülékeket, ami logikus, mivel hétvégén és éjjel is nyitva vannak. A szerkezetből jelenleg 204 van, és körülbelül minden második benzinkúton megtalálható, így ha valaki talál egy kóbor kutyát, a környezetében biztosan lesz olyan hely, ahova be tudja vinni.

Tavaly 1500 kutyát hoztak be, és a nagy részüknek tudtunk segíteni. 2023. december 30. és 2024. január 3. között 178 állatot hoztak be a töltőállomásra, ebből 128-nak tudtuk megtalálni a gazdáját. Ez azért van, mert sok kutyán még mindig nincs chip, vagy elavult adatokat tartalmaz

– mondta Bakos Piroska.

Bakos Piroska

Bakos Piroska

Fotó: Kaszás Tamás / Index

A Balaton környékén gyakran visznek fel elveszett kedvenceket a partról, de olyan is történt már, hogy egy kutya magától sétált be, és így lett meg a gazdája.

A kutyasétáltatáshoz három-négy jól szocializált, kedves keverék kutyát hozunk ki. Nem az a cél, hogy itt örökbe adjuk őket, hanem hogy az emberek kipróbálhassák, milyen érzés lenne, ha nekik is lenne. Ilyenkor többen, több pórázon sétáltatnak egy kutyát valamelyik önkéntesünkkel együtt

– mondta Óvári András, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/05/belvarosi-kutyafesztival-mol-kutya-allat-orokbefogadas-benzinkut-anyak-napja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét a Pink Floyd-slágereké lesz a főszerep a Várkert Bazárban

Szeptember 14-én újra Keep Floyding-koncert lesz a Várkert Bazárban. Az Into the Shining Sun című estén elhangzanak …