2024. szeptember 8., vasárnapMa Regina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
2024.09.08. Regina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Madonna úgy érzi, hogy lelassította az idő

Hirdetés

Madonna úgy érzi, hogy lelassította az idő

Olyan lassan múlik az idő – énekli Madonna az ABBA hangmintára (Gimme! Gimme! Gimme!) épített Hung Up című dalában, amely a Celebration című válogatás nyitó felvétele is egyben. Persze nemcsak ez a kritika, de maga az idő is relatív, szóval van, akinek iszonyú hosszúnak tűnhet a 36 dalt tartalmazó két órás fél órás program, másnak pedig éppen hogy rövidnek, mert még mindig Madonnát tartja a pop királynőjének.

Mindenesetre remek szerkesztői ötlet a művésznő több évtizedes best of csomagjának indításakor a lassan múló időre utalni, de minden, ami ezután jön, magyarázatra szorul. Na jó, nem minden, hiszen itt van az életmű szinte minden tükörcserepe a képzeletbeli diszkógömbről.

Ünnepelj ma velünk!

A dalok sorrendje nehezen védhető. Nem tartja a kronológiát, ami nem lenne feltétlenül probléma, de mit keres a 2005-ös Hung Up és a 2000-es keltezésű Music után az 1990-es Vogue, és miért a Justin Timberlake-kel  előadott, 2008-as 4 Minutes zárja az A-oldalt? Szóval, ha a művésznő 2000-2010 közötti party-rockját reprezentálná haz A-oldal, akkor miért iktatták közé a jóval korábbi Vogue-ot?

Ez a következetlenség jobban kiugrik a vinylen most először megjelent válogatáson, mint a 2009-es CD-formátumon. Már az sem érthető, hogy miért kellett 15 évet várni arra, hogy Madonna harmadik válogatásalbuma a CD után végre vinylen is megjelenjen.

Hirdetés

Tömeghatás

De most itt van, és ez nagyon klassz, különösen azoknak, akik nem akarnak a back catalogue-gal bíbelődni, és megvenni a kevésbé sikerült, kétezres években készült albumokat, mert itt van szinte minden, ami naggyá tette Madonnát. A négy (!) korongot tartalmazó gyűjtemény nehezebb, mint az a kétkazettás retró magnó, amit Madonna becipel a táncterembe a Hung Up klipjében. A művésznő 1990-ben jelentette meg The Immaculate Collection címmel első válogatásalbumát, majd egy évtized múlva, 2001-ben a GHV2-t (Greatest Hits Volume 2-t), amely a nagyszerű karrier második évtizedéből válogatott az 1992-es Eroticától a 2000-es keltezésű Musicig.





A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/05/26/madonna-celebration-valogatasalbum-vinyl/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét a Pink Floyd-slágereké lesz a főszerep a Várkert Bazárban

Szeptember 14-én újra Keep Floyding-koncert lesz a Várkert Bazárban. Az Into the Shining Sun című estén elhangzanak …