2024. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 427,00 Ft
2024.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 427,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ezért a programért a kanapéról sem kell felállnunk

Hirdetés

Ezért a programért a kanapéról sem kell felállnunk

Akár a kanapéról is követhető a JFF Online Japán Filmfesztivál, amely 2024. június 5-től július 4-ig tart, és amely alatt ingyenesen nézhetünk meg 23 japán filmet. A japán filmtermés legjavát bemutató színes kínálatban szerepel az animetörténelem egyik legfontosabb alkotása, kritikusok által elismert díjnyertes munkák, drámák, romantikus alkotások és szórakoztató filmsikerek egyaránt. A japán horrorról és a manga atyjáról, Tezuka Oszamuról izgalmas előadások színesítik a programot. 2024. június 5. és 19. között 21 kortárs film és 2 klasszikus lesz elérhető.

Az anime rajongói megnézhetik Tezuka Oszamu műfajalkotó remekművét, a Kimba, a fehér oroszlán című klasszikust, amely a japán animáció alapkövévé vált. Ehhez kapcsolódóan június 7-én, szerdán 18 órától ezen a linken Lehoczki Péter, az anime-manga kultúrára specializálódott Mondo magazin újságírója átfogó előadást tart a rendező Tezuka Oszamu munkásságáról.

Az 1928-ban született alkotót tartják az anime és manga atyjának, aki rövid élete során 150 ezer mangaoldalt készített. A klasszikus után érdemes megnézni Josino Kóhei filmjét, a Japán Filmakadémia díján az idén 10 jelölést begyűjtött és a legjobb új színész díját elnyert Anime Supremacyt, ami az animegyártás kulisszái mögé kalauzol el. A japán filmművészet egyik legrégebbi és legkülönlegesebb szelete a horror műfaja.

Hirdetés

Két tinilány, akik bérgyilkosok

Kuriózum az idei kínálatban a Japan Horror Film Competition keretében a japán horror legújabb tehetségeinek négy díjnyertes rövidfilmje. Az először 2021-ben meghirdetett versenyre már az első évben több mint 100 pályázat érkezett. A fődíjas minden évben lehetőséget kap egy egész estés játékfilm rendezésére. A zsűri elnöke a japán horror egyik úttörője, a Ju-On: The Grudge sorozatról ismert Simizu Takasi volt.

A műfajról és annak speciálisan japán jellemzőiről Varró Attila filmesztéta, az ELTE BTK Filmtudomány Tanszék oktatója tart online előadást június 13-án, csütörtökön 18 órakor az alábbi linken.

A filmfesztiválon többek között még olyan alkotásokat láthat a közönség, mint Kinosita Keiszuke Tizenkét szempár című klasszikusa, amely 1955-ben a Golden Globe-on elnyerte a legjobb külföldi film díját, a velencei filmfesztiválon pedig a legjobb film kategóriában jelölték. A Father of the Milky Way Railroad című film a neves japán író, Mijazava Kendzsi életét bemutató megható családi dráma Japán két egyik legjobb színészével, Jakuso Kódzsival és az alakításáért 2024-ben a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/06/04/jff-online-japan-filmfesztival/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Folytatódik a többmilliós per, ami arról szól: számít-e egy vessző a mondatban

„Vesszőper” – így hivatkoznak többen a Líra Kereskedelmi Kft. és a Fővárosi Kormányhivatal jogi csatározására. …