A NAK az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében hangsúlyozta:
a virsli összetételét – más termékekhez hasonlóan – a Magyar Élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza.
Az előírások közül a legfontosabb a hústartalom, amely a késztermékre vonatkoztatva legalább 51 százalék. Ha a hústartalom alacsonyabb, vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem nevezhető virslinek – hívták fel a figyelmet.
A jó minőségű termék kiválasztásához a NAK azt javasolja a fogyasztóknak, hogy az előrecsomagolt virslik esetében
a termék hátoldali címkéjén keressék a HU oválbélyegzőt, amely a hazai üzemet jelöli, emellett pedig az összetevőknél is érdemes ellenőrizni a hústartalmat.
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!