2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Vesztegetési lehetőséget ajánló csalóknál razziázott a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. A motozások, kutatások és kihallgatások öt embert érintettek, a héten végrehajtott akció pedig eredményes volt a közleményük szerint.

A megalapozott gyanú szerint 2019 szeptembere előtt két férfi és a Nemzeti Adó- és Vámhivatali (NAV) egy korábbi dolgozója azt találta ki, vállalkozókat győznek meg arról, hogy némi pénzért előnyükre befolyásolják a NAV-hoz fűződő büntető ügyeiket.

A gyanúsítottak közel húsz, vesztegetni vágyó céget vezettek meg, több tízmillió forintot szereztek tőlük. Valójában semmit sem tettek az érdekükben, a pénzt saját céljaikra fordították.

Az ügyészség bűnszövetségben, vesztegetést állítva, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. A vádhatóság elrendelte a hivatali kapcsolatukra valótlanul hivatkozó három ember őrizetét, náluk 25 millió forint készpénzt foglaltak le. Indítványozták letartóztatásukat is. A többieket vesztegetésért és befolyás vásárlásáért hallgatták ki. Vallomást senki sem tett.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200917_ugyeszseg_nav_vesztegetes_atveres#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

Szeptember 15-én tették nyilvánossá a 900 MHz és az 1500 MHz mobil frekvenciaárverés eljárásának tervezetét. …