2020. szeptember 24., csütörtökMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Vannak, akik a mostani válságban is növelni tudták vagyonukat

Vannak, akik a mostani válságban is növelni tudták vagyonukat

Jeff Bezosnak 6 milliárd dollárral van többje, mint az év elején. A miértre könnyű a válasz: az Amazon az internetes kereskedés királya. Ez pedig óriási üzletet jelent, amikor az emberiség harmada valamiféle karanténban tartózkodik a koronavírus-járvány miatt.

A Business Insider karanténgazdaságnak nevezi a mostani helyzetet, amely hónapokig elhúzódhat – ha a kínai előzményeket vesszük figyelembe.

Kínát azonban más szempontból is érdemes figyelembe venni: Jack Ma, az Alibaba alapító atyja ugyancsak a járvány alatt lett Ázsia leggazdagabb embere, hiszen az internetes kereskedés az egész világon fellendült az elmúlt időszakban.

A Bloomberg milliárdos listáját 117 milliárd dolláros vagyonnal vezeti Jeff Bezos, aki nejével együtt alapította meg az Amazont. A válóper során 35 milliárd dollárt kapott az asszony, de Jeff Bezos így is a világ leggazdagabb embere maradt. Sőt az egyetlen, akinek a vagyona a nagy tőzsdei összeomlás után is meghaladja a 100 milliárd dollárt.

Pedig nemrég sokan ünnepelték Európa leggazdagabb emberét, Bernard Arnault-t, aki szintén átlépte a bűvös 100 milliárdos határt. Hol tart most a francia luxus koronázatlan királya? Továbbra is bronzérmes, de a vagyonát “mindössze” 74 milliárd dollárra becsüli a Bloomberg. Az ezüstérmes Bill Gates, a Microsoft végleg nyugdíjba vonult alapító atyja, aki 97,98 milliárd dolláros vagyon tulajdonosa.

A Business Insider felidézi, hogy az Amazont 1994-ben egy garázsban alapították meg. Most pedig 100 ezer új munkatársat vesz fel olyan időkben, amikor mindenütt elbocsátások vannak az Egyesült Államokban. Jeff Bezos igen kemény munkaadó: amikor az Amazon-alkalmazottak egy csoportja sztrájkba lépett, mert egészségügyi védőfelszerelést követelt a koronavírus ellen, akkor a munkabeszüntetés vezérét kirúgták a cégtől.

Jeff Bezos nem az egyetlen cégvezér, aki profitált a karanténgazdaságból – jegyzi meg a Business Insider. Eric Yuan, a Zoom főnöke 4 milliárd dollárral növelte vagyonát, igaz, ez sem volt elég ahhoz, hogy bekerüljön a szupergazdagok közé. A Zoom videókonferenciáknak ad platformot mind cégek, mind pedig családok számára, karantén idején pedig ez lett a kapcsolattartás egyik legfőbb formája mindenütt a világon.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200401_Vannak_akik_a_mostani_valsagban_is_novelni_tudtak_vagyonukat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Orbán apjának bányacége is részt vett a drágának tartott M4-es beruházásban

Orbán apjának bányacége is részt vett a drágának tartott M4-es beruházásban

Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a bányacége is részt vett az M4-es út építésében, amelyet nemcsak …