2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Van sör a katari vb-n, de megkérik az árát

Hirdetés

Van sör a katari vb-n, de megkérik az árát

A FIFA és a katari rendezők által elért kompromisszum értelmében fejenként négyszer fél liter „folyékony kenyeret” vásárolhat egy-egy szurkoló, ám az engedékenység egyben valószínűleg azt jelenti, hogy mivel igencsak nehéz a fogyasztás nyomon követése, végül mindenki annyit vehet magához, amennyit csak kíván. Viszont egy akadálya mégiscsak van a sörözésnek: a stadionokban egy pohár – fél liter – ötven katari rijálba kerül, ami magyar pénzben több mint ötezer forintot jelent.

A haszon a VB egyik fő szponzoráé, a Budweiseré, amely kizárólagos joggal forgalmazhatja söreit a szurkolóknak. A szurkolói zónákban valamivel kevesebbet kell fizetni, de nagy olcsóság ott sem lesz.

A sörvita egyébként 2019 óta tart, a FIFA végül az utolsó pillanatban harcolta ki az alkoholárusítás engedélyezését. Sört egyébként a katari városok néhány kivételezett pubjában is árulhatnak majd, ott még brutálisabb árak várhatóak: aki be akar jutni egy-egy pubba és ott kívánja nézni valamelyik meccset, akkor 200 dollár körüli áron vásárolhat magának olyan voucsert, amely a belépő mellett még három sör fogyasztására is feljogosít. Így viszont egy korsó sör ára már több mint hatvan dollárra jön ki.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221120_Van_sor_a_katari_vbn_de_megkerik_az_arat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Orbán Viktor szerint a falnál van a kormány a költségvetéssel, nem lesz járulékcsökkentés

Orbán Viktor szerint a falnál van a kormány a költségvetéssel, nem lesz járulékcsökkentés

Az aktuális gazdasági helyzetet értékelte, és megemlítette a kormány előtt álló legnagyobb kihívásokat is Orbán …