2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Ukrajna háborús szponzornak minősítette az Auchant

Hirdetés

Ukrajna háborús szponzornak minősítette az Auchant

Az ukrán korrupciómegelőzési ügynökség szerint a francia üzletlánc az Ukrajna elleni háborút finanszírozza azzal, hogy továbbra is fenntartja oroszországi működését, és nem volt hajlandó csatlakozni a bojkotthoz. Ezzel pedig „halált és szenvedést hoznak”. De megemlítették azt is, hogy a Le Monde és a Bellingcat oknyomozása szerint az Auchan orosz leányvállalata aktívan támogatta a megszállókat azzal, hogy humanitárius segélynek álcázva árukkal látta el az orosz hadsereget a megszállt területeken.
Emlékeztettek arra, hogy Az Auchan 2020-ban 167 millió dollárt fizetett be az orosz költségvetésbe, ami 15 Szu-25-ös repülőgép, 42 harckocsi, 222 Kalibr rakéta vagy 477 ezer AK-74-es karabély árának felel meg.

Az Ukrajna elleni háborút finanszírozza az Auchan az ukrán korrupciómegelőzési ügynökség szerint. Közleményük szerint a francia üzletlánc nem volt hajlandó csatlakozni a bojkotthoz, és egységei továbbra is működnek Oroszországban. Ahogyan írják, „ezzel halált és szenvedést hoznak”.

A Le Monde francia lap és a Bellingcat oknyomozó portál cikkeire hivatkozva azt is megemlítik, hogy az Auchan orosz leányvállalata ennél tovább ment, és humanitárius segélynek álcázva árukkal látta el az orosz hadsereget a megszállt területeken.

 

Hirdetés

Az ügynökség kiszámolta, hogy az Auchan 2020-ban 167 millió dollárt fizetett be az orosz költségvetésbe, ami 15 Szu-25-ös repülőgép, 42 harckocsi, 222 Kalibr rakéta vagy 477 ezer AK-74-es karabély árának felel meg.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230223_Auchan_Ukrajna_haboru#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Tiborcz István szerint nem jó, hogy ennyire olcsók a magyar szállodák

Tiborcz István szerint nem jó, hogy ennyire olcsók a magyar szállodák

Az ötcsillagos szállodák átlagárait is fel kell emelni, hogy felzárkózzanak a nyugati árakhoz, és tükrözzék …