2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Újra meg kellett tanulnunk azt, amit a nagyszüleink csináltak a konyhában – Michelin-csillaggal vidéken

Hirdetés

Újra meg kellett tanulnunk azt, amit a nagyszüleink csináltak a konyhában – Michelin-csillaggal vidéken

A Michelin kilépett Budapestről, ahogy Barna Ádám és Pesti István is pár éve, amikor egy merész lépéssel egy vidéki étterem felvirágoztatására vállalkoztak. Az esztergomi 42 és a tatai Platán – ez utóbbi mára egy a Michelin által ajánlott bisztróra és egy most két Michelin-csillaggal jutalmazott fine dining étteremre vált szét – séfjei azonban nem csak abból merítkeznek, hogy kertjük lehet az étterem mellett.

A 42 egyik fogása
© MTI / Szigetváry Zsolt

Hirdetés

Pesti István autodidakta módon jutott el a csúcsgasztronómiáig, a Békés megyéből származó Barna Ádám az ottani hatásokat építette be a munkájába. De mit hoztak otthonról, és mit visznek haza a fine diningból? Mi magyarázza a csúcséttermek magas árait, és hogyan kerül egy csúcsétterem asztalára a rizseshús? Miért tartják bajnak, hogy eltűnőben van a makói hagyma, és mi kellene ahhoz, hogy a magyar konyhának is olyan híre legyen a világban, mint az olasznak vagy éppen a most divatos skandinávnak? Ezekről is beszélgettünk a hvg.hu stúdiójában.

  • 8:30 – Mennyire alkalmas a magyar konyha arra, hogy a csúcsgasztronómiában megjelenjen? Milyen lehetne a jó magyar konyha?
  • 17:50 – Mennyiben jelent könnyebbséget vagy nehézséget az, hogy nem Budapesten dolgoznak? Mi döntött amellett, hogy a főváros helyett a vidéket választották?
  • 24:30 – Mennyire könnyű megtalálni és megtartani egy csapatot az étteremben? A Covid és a válság hogyan érinti ezt, és miben jelent könnyebbséget a Michelin-kalauz elismerése? Mi jöhet a magyar gasztronómiában a következő időszakban?

Alaplé készül a Platán Gourmet-ban
© MTI / Szigetváry Zsolt

  • 36:00 – Mi az, amivel most kísérleteznek? Hogyan születik meg egy fogás?
  • 43:50 – Mit gondolnak a ma divatos skandináv csúcsgasztronómiáról? Mit tanulhatunk ebből a kultúrából?
  • 50:30 – Az, hogy a főzés divatos, a gasztronómia pedig megbecsült lett, mennyire segíti a munkájukat? Mit gondolnak a főzős tévéműsorokról?

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221127_michelin_platan_42_podcast#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Csoportos létszámleépítés zajlik a Tescónál – jelentette a Világgazdaság. A lap szerint a cégnél az …