2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Újabb évre eltiltották az olasz üzletektől a Mészáros Lőrinchez köthető CIG Pannóniát

Újabb évre eltiltották az olasz üzletektől a Mészáros Lőrinchez köthető CIG Pannóniát

Megszüntette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azt a korábbi korlátot, amellyel megtiltotta, hogy a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT) új biztosítási szerződéseket kössön, vagy a már megkötött szerződéseket meghosszabbítsa. A biztosító – mint az MNB közölte – végrehajtotta a helyreállítási tervében leírt intézkedéseket, s így már rendelkezik a jogszabályi előírásoknak megfelelő szavatolótőkével.

Ezzel párhuzamosan viszont a jegybank további egy évre megtiltotta a biztosítónak, hogy Olaszországban a kezesség és garancia ágazatba tartozó új biztosításokat kössön vagy a régieket meghosszabbítsa.

A CIG olaszországi termékeinek forgalmazását 2019 októberében függesztették fel, miután kiderült: a biztosító több mint 300 millió euró erejéig rendelkezett viszontbiztosítási szerződéssel az Africa Re-vel, amelyről ez a társaság közölte, hogy hamisítvány. Az MNB szerint az olaszországi tevékenység folytatására jelenleg sem állapítható meg teljeskörűen a biztosító felkészültsége.

Mint emlékezetes, az MNB – a biztosító egyéb intézkedései mellett – idén június 30-án kelt határozatával hagyta jóvá a CIG EMABIT helyreállítási tervét. Ennek részeként engedélyezte, hogy a biztosító 400 millió forint kiegészítő szavatolótőke-elemet vonjon be tőkehelyzetének rendezése érdekében.

Az MNB ezt megelőzően március 26-án kötelezte új helyreállítási terv beadására a CIG EMABIT-ot – egyúttal pedig jogsértésekért 50 millió forintos bírságot is kiszabott a biztosítóra.

A CIG EMABIT tulajdonosa a BÉT-en jegyzett CIG Pannónia Nyrt., a társaság legnagyobb részvényese 24,85 százalékos tulajdonrésszel Mészáros Lőrinc tőzsdei holdingja, az Opus Global, másik nagy részvényese a Bayer Józsefhez köthető Vinton Vagyonkezelő Kft.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200907_cig_emabit_meszaros_biztosito_mnb#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Ne nagyon reménykedjen idén béremelésben

Ne nagyon reménykedjen idén béremelésben

Erősen visszaesett a fizetésemelésben gondolkodó kis- és közepes vállalkozások aránya a K&H kkv bizalmi index …