2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Trump újra a Twitteren? Erről szavaztat Musk a mikroblogon

Hirdetés

Trump újra a Twitteren? Erről szavaztat Musk a mikroblogon

A szavazás közép-európai idő szerint szombat hajnalban kezdődött, a felhasználók 24 órán keresztül adhatják le voksukat. Szombat délelőttig a mintegy 8 millió szavazó 52 százaléka engedné vissza Trumpot a Twitterre.

A szavazás elindításával együtt Musk a “Vox Populi, Vox Dei” latin közmondást posztolta ki, mely annyit tesz: a nép szava Isten szava.

© MTI/AP/Charlie Neibergall

Hirdetés

Donald Trump volt amerikai elnök felhasználói fiókját azután függesztették fel, hogy szélsőségesebb támogatói Joe Biden jelenlegi elnök beiktatása előtt, 2021. január 6-án megostromolták az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitoliumot Washingtonban, tiltakozva a választási eredmények vélt meghamisítása ellen.

Musk pénteken már több olyan felhasználói fiók újbóli működését jóváhagyta, amelyeket korábban véglegesen felfüggesztettek a Twitter szabályzatának megsértéséért. Ismét hozzáfér a Twitter-fiókjához Jordan Peterson író, Kathy Griffin humorista, ahogy a konzervatív szatíraoldal, a The Babylon Bee is.

A dél-afrikai származású amerikai üzletember pár napja ultimátumot adott a Twitter dolgozóinak, miszerint vagy elkötelezik magukat a “hosszú órákig tartó, magas intenzitású” munka mellett, vagy szedhetik a sátorfájukat. A döntésre csütörtökig kaptak határidőt. Dolgozók százai inkább a távozás mellett döntöttek.

A cég szofterfejlesztőinek pénteken kiküldött, a Reuters hírügynökség által szemlézett emailben Musk arra kérte a Twitter megmaradt munkatársait, hogy képernyőfelvételekkel kísérve írjanak jelentést a szoftverkódokról és azok sikereiről. Ezenkívül személyesen is jelentkezniük kell San Franciscó-i irodájában, hogy “rövid, szakmai interjúk” segítségével beavassák őt a Twitter technológiájának rejtelmeibe.

Musk csütörtökön közölte a cég alkalmazottaival, hogy a Twitter irodái hétfőig zárva tartanak, ezzel egy időben az alkalmazottak kártyás beléptetését is felfüggesztik.

Az alkalmazottaknak küldött első tájékoztatójában Elon Musk közölte a Twitter munkatársaival, hogy megváltoztak a cég irányelvei, így a távmunka lehetőségét csak nagyon indokolt esetben adják meg, de a vállalat jövője is kérdéses “a közelgő gazdasági visszaesés” fényében. Több alkalmazott is jelezte, hogy pénteken már több munkahelyi felülethez nem fértek hozzá, miután nem voltak hajlandóak elfogadni Musk ultimátumát és a megváltozott munkafeltételeket.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221119_Trump_ujra_a_Twitteren_Errol_szavaztat_Musk_a_mikroblogon#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Álhír miatt rohamozták meg a benzinkutakat pénteken

Álhír miatt rohamozták meg a benzinkutakat pénteken

Hosszú sorok alakultak ki péntek este a benzinkutakon. Több töltőállomáson is sorok vártak a tankolásra, …