2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Több száz védett rákot mentettek ki a leghíresebb budapesti kínai szupermarketből

Hirdetés

Több száz védett rákot mentettek ki a leghíresebb budapesti kínai szupermarketből

Budapest leghíresebb kínai szupermarketjéből összesen 212 darab, egyenként 50 ezer forint eszmei értékű, védett kecskerákot szabadítottak ki – írja a 444.hu.

A rákok a hírportál egyik olvasójának a segítségével szabadulhattak ki a fogságból, ugyanis a férfinak gyanús lett, a szupermarketben élő édesvízi rákokra bukkant, amelyek védett, őshonos magyar példányok lehetnek.

Az élő rák kilója 8000 forint volt, darabja pedig alig került többe 300 forintnál.

Hirdetés

Az olvasó beazonosította, hogy valóban egy védett fajról van szó – amelynek eszmei értéke példányoként 50 ezer forint -, majd bejelentést tett az illetékes kormányhivatalnál augusztus 31-én.

Ezután szeptember 16-án előre be nem jelentett helyszíni ellenőrzést tartott a hatóság a Duna Pandában, az ott talált 212 kecskerákot pedig átvitték a Fővárosi Állatkertbe.

Az elszállított állatok durván harmada döglött volt, vagy nem sokkal az állatkertbe érkezés után elpusztult, miután eleve szörnyű állapotban voltak – mondta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője.

A durván 170 életben maradt rák felét az Állatkert különféle medencéiben és mesterséges tavaiban helyezték el, a másik felét a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumba szállították. A természetvédelmi hatóság a bejelentőnek azt írta, bírságot fognak kiszabni az ügyben, az eljárást már elindították.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221118_kecskerak_illegalis_#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nem közlekednek a vonatok hétfőn Ausztriában, így kimaradnak a Bécs-Budapest járatok is

Nem közlekednek a vonatok hétfőn Ausztriában, így kimaradnak a Bécs-Budapest járatok is

Miután az utolsó pillanatban meghiúsultak a bértárgyalások, az osztrák vasúti dolgozók egésznapos munkabeszüntetést tartanak hétfőn, …