2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Több száz kilónyi veszélyes élelmiszert találtak egy fővárosi boltban

Több száz kilónyi veszélyes élelmiszert találtak egy fővárosi boltban

Több mint 360 kilogramm, fogyasztásra alkalmatlan, egészségre veszélyes élelmiszert vont ki a forgalomból a Pest Megyei Kormányhivatal egy fővárosi, XIII. kerületi élelmiszerbolt és étkezde ellenőrzése során.

Tarnai Richárd, a kormányhivatalt vezető kormánymegbízott az MTI-nek azt mondta:

az élelmiszerüzlet és főként a raktárhelyiségek rendkívül koszosak, nem megfelelő higiéniai állapotúak voltak. A raktárban számos lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű terméket találtak, közülük 59 tétel, összesen 201 kilogramm élelmiszert azonnal kivontak a forgalomból.

Az üzlethez tartozó étkezdében hasonló állapotokat tapasztaltak a felügyelők, például szabálytalan körülmények között, rozsdás, szennyezett hűtőberendezésekben tárolták a húsokat. Ott is találtak lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, nyomon követhetetlen termékeket. A hatóság 53 tételt, 152 kilogramm húst azonnal kivont a forgalomból.

A szabálytalanságok miatt eljárás indult.

Az ügy még folyamatban van, de jogerős lezárása után a kormánymegbízott szerint akár több tízmillió forint is lehet a bírság.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200731_bolt_etkezde_lejart_elelmiszer_ellenorzes_birsag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Új rekordot állított fel idén az OTP sajátrészvény-vásárlása, hiszen a hétfői vásárlással a bank meghaladta …