2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Több száz családi benzinkút nem fog benzint kapni jövő héten a Moltól

Hirdetés

Több száz családi benzinkút nem fog benzint kapni jövő héten a Moltól

Nem fog tudni dízelt és motorbenzint biztosítani a Mol a jövő héten az ország energiabiztonsága érdekében – erről tájékoztatta vállalat nagykereskedelmi értékesítési osztálya a cég egyes partnereit egy a szerkesztőségünkhöz is eljutott, pénteki levél szerint.

Azt, hogy pontosan kiknek nem szállítanak benzint és dízelt, egyelőre nem lehet tudni. A hvg.hu információi szerint 258 magyar vidéki családi tulajdonban lévő, kisbenzinkutakat üzemeltető cég kapta meg ezt a tájékoztatást, így legalább 400-500 benzinkút érintett lehet.

Hirdetés

Mivel jelenleg Magyarországon a Mol az egyetlen nagykereskedő, ez azt jelenti, az érintett töltőállomások üzemanyag-ellátás nélkül maradnak. A vállalat arra hivatkozik, hogy a jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznie.

Már a múlt héten is érkezett hasonló hír, a Mol akkor az árstopok miatt megugrott kereslettel, a stratégiai készletek visszapótlási kötelezettségével, a százhalombattai finomító karbantartásával, illetve a Barátság kőolajvezetéknek a leállása utáni csökkentett kapacitású működésével indokolta a döntést. Azt közölték akkor, hogy hetente fogják felülvizsgálni. A Független Benzinkutak Szövetsége szerint ezen a héten kedden már 136 magyar településen nem volt elég üzemanyag a kiskutakon.

Ahogy arról részletesen írtunk korábban, a kormány szerint a családokat védik, valójában azonban az autótulajdonosokat támogatják, akik közt történetesen vannak családok, további részletek itt:

Árokszélen hagyott kisbenzinkutak, áruhiány, uniós eljárás: egy éve döglődik a benzinárstop

A Mol nem szállít üzemanyagot a kisbenzinkutak egy részének – erősítette meg csütörtök este az olajmulti. Mivel jelenleg Magyarországon a Mol az egyetlen nagykereskedő, ez azt jelenti, az érintett töltőállomások üzemanyagellátás nélkül maradnak. A Mol az árstopok miatt megugrott kereslettel, a stratégiai készletek visszapótlási kötelezettségével, a százhalombattai finomító karbantartásával, illetve a Barátság kőolajvezetéknek a leállása utáni csökkentett kapacitású működésével indokolta a döntést, amelyet hetente fognak felülvizsgálni.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221125_csaladi_benzinkut_uzemanyag_mol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Kúria: ki kell adni, mi alapján kaptak 20 milliárdos támogatást a Mészáros-érdekeltségek

Kúria: ki kell adni, mi alapján kaptak 20 milliárdos támogatást a Mészáros-érdekeltségek

A Kúria harmadfokú döntése értelmében ki kell adnia a Kisfaludy 2030 Zrt.-nek, hogy mi alapján …