2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Több évre visszamenőleg, milliókat fizet ki a brit sofőröknek az Uber

Hirdetés

Több évre visszamenőleg, milliókat fizet ki a brit sofőröknek az Uber

Egy nyugdíjmegtakarításokat ellenőrző szervezettel kötött megállapodás értelmében egészen 2017. május 1-ig visszamenőleg, vagy addig, amikor a sofőrök először munkába álltak, az Uber több millió fontnyi nyugdíj-hozzájárulást fizet minden sofőrjének az Egyesült Királyságban – írta a Guardian.

A megállapodást egy legfelsőbb bírósági elmarasztalás előzte meg idén márciusban, ami főként az Uber-sofőrök alkalmazotti státuszával foglalkozott. A döntés értelmében 70 ezer brit sofőrnek kell az Ubernek minimum órabért, fizetett szabadságot és nyugdíj-hozzájárulást is kifizetnie. Korábban a cég a neki dolgozó sofőröket egyéni vállalkozóként foglalkoztatta.

Az Uber pénteken jelentette be, hogy mostantól a sofőrök keresetének 3 százaléka egy nyugdíjalapba megy, de kérhetik, hogy ez magasabb, 5 százalék legyen.

Hirdetés

A munkaerő-kölcsönző Adecco – akik az Uber nyugdíj-sémáját is felállították – pedig arra szólította fel az Uber riválisait, hogy működjenek együtt, és dolgozzanak ki egységes rendszert.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20210924_Tobb_evre_visszamenoleg_milliokat_kell_kifizetnie_a_brit_soforoknek_az_Ubernek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Órákig állt a műszaki vizsgáztatás

Órákig állt a műszaki vizsgáztatás

Reggel óta nem működött országosan a műszaki vizsgáztatás hétfőn, amely végül délután indult újra. Egy …