2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tízszer magasabb áramszámla: 3,7 milliót kell fizetnie egy budapesti pizzériának

Hirdetés

Tízszer magasabb áramszámla: 3,7 milliót kell fizetnie egy budapesti pizzériának

3,7 milliós villanyszámlát kapott egy népszerű, budapesti pizzéria, a Facebookon azt kérdezték a követőiktől hétfőn, hogy

„Ti is kaptatok ilyen finomságot a karácsonyfa alá?”

A szűkszavú bejegyzés után a Telex elérte a Pizza Manufaktúrát, így kiderült, a belvárosi pizzéria általányban fizet a villanyért és eddig minden évben új szerződést kötöttek a szolgáltatóval.

Hirdetés

A következő évi fogyasztást az előző évek üzletmenete alapján nagyjából pontosan meg tudták becsülni, így az éves elszámoláskor a korábbi években 600-700 ezer forint pluszt kellett fizetniük, erre készültek is minden évben. Ehhez képest most nem egy, hanem csak félévre, az április-szeptember időszakra kaptak elszámoló számlát – és az összeg, a korábbi évesnek az öt-hatszorosa.

Mivel a friss számla fele annyi időre szól, mit a korábbiak, az azon szereplő összeg korábbi számláknak a tíz-tizenkétszerese: 3 686 249 forint.

A pizzázó eredetileg kéthetes fizetési határidőt kapott a fenti, rekordmagas összegnek a megfizetésére. Ez végül a szolgáltatóval való egyeztetés után december 7-re módosult.

A Pizza Manufaktúra az elszállt energiaárak miatt egyszer már emelt idén árat, azóta pedig tartalékolással készült a cég az év végi tarifákra, a Telexnek azt nyilatkozták, hogy ennek köszönhetően az egyszeri, rekordmagas áramszámla sem kényszeríti őket térdre.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221128_Tizszer_magasabb_aramszamla_37_milliot_kell_fizetnie_egy_budapesti_pizzazonak_budapest_rezsi#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Csoportos létszámleépítés zajlik a Tescónál – jelentette a Világgazdaság. A lap szerint a cégnél az …