2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tízmilliárdot költöttek rá, öt éve újítják fel, de még mindig nincs kész a szolnoki Tiszaligeti Strand

Hirdetés

Tízmilliárdot költöttek rá, öt éve újítják fel, de még mindig nincs kész a szolnoki Tiszaligeti Strand

Még 2019-ben kezdték meg a felújítását, több mint tízmilliárdot költöttek rá, ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy idén nyáron sem nyitják meg Szolnokon a Tiszaligeti Strandfürdőt – írta a Telex.

Az eredeti tervek szerint a fürdőnek 2021 nyarára kellett volna elkészülnie a Modern városok program keretében, 7,7 milliárd forint kormányzati támogatásból. A Fidesz polgármestere, Szalay Ferenc 2020-ban újabb 2,3 milliárd forint állami támogatást kért és kapott. Ehhez képest a strandra jelenleg is tilos a belépés és az építkezés még mindig zajlik.

A szolnoki Polgármesteri Hivatal a lapnak megküldött válaszában azt írta, a befejezés előre nem látható műszaki problémák miatt késik. Az élménymedencéről kiderült, hogy megrepedt, ezért teljesen újra volt szükség, a már meglévő két termálkút pedig az előzetes várakozásokkal ellentétben nem alkalmas a szükséges vízmennyiség kitermelésére, így azokat is fel kellett újítani.

Hirdetés

A Városháza szerint az építkezést „a koronavírus-járvány, illetve később a háborús válság” miatti drasztikus áremelkedés is sújtotta.” Arra a kérdésre nem válaszoltak, mikorra várható a strand megnyitása.

A helyzetet bonyolítja, hogy Szolnok polgármestere ősztől az ellenzéki hátterű Györfi Mihály lesz, várhatóan ő fogja megörökölni a strandberuházás befejezését. Györfi a Telex kérdésére azt válaszolta, hogy „az ellenzéki frakció hiába kérte, minket sem engedtek be a Tiszaligeti Strandra, és nem kaptunk érdemi, részletes információt az építkezés helyzetéről, sem a költségeiről”.

(Címlapképünk még a felújítás megkezdése előtt készült.)

* * *
Személyi hitel, ha rövid időn belül pénzre van szükség

Előfordul, hogy hirtelen nagyobb összegre van szükségünk – pl. lakásfelújítás, autóvásárlás –, ebben a helyzetben a személyi kölcsön lehet az ideális megoldás, ugyanis akár egy héten belül a számlánkon lehet a szükséges összeg. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával pár perc alatt kiválasztható a legkedvezőbb hitelajánlat.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240629_szolnoki-Tiszaligeti-Strand-felujitas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megint árat emelt a posta

Az év eleje után félévkor is drágulnak a postai szolgáltatások, derül ki a Magyar Posta …