2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tízezer főt rúghat ki az Amazon

Hirdetés

Tízezer főt rúghat ki az Amazon

Körülbelül 10 ezer dolgozójától válik meg az Amazon, a tömeges leépítés még a héten megkezdődik, írja a helyzetre rálátó forrásaira hivatkozva a Reuters. Ez lesz a cég történetének legnagyobb elbocsátási hulláma, a munkavállalói 3 százalékát érinti.

Az Amazon a különféle techkütyük gyártásával (köztük például az Alexával és a házi biztonsági kamerarendszerekkel) foglalkozó részlegéről rúg ki embereket, illetve leépítések lesznek a HR és kiskereskedelmi részlegeken is. A források szerint az elbocsátások oka a bizonytalan makroökonómiai környezet. A borús kilátások miatt a Facebook-anyacég Meta is elkezdte kirúgni a dolgozóit, ott 11 ezer főről van szó. Leépítésekbe fogott a Twitter is, miután Elon Musk megvette, de ott az elbocsátottak egy részét rögtön vissza is hívták, amikor rájöttek, hogy nem lesznek elegen.

Az Amazon tulajdonosa, Jeff Bezos egyébként épp hétfőn nyilatkozta a CNN-nek, hogy jótékonysági célra fogja fordítani vagyonának egy tetemes részét.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221115_Amazon_kirugasok_tomeges_leepites#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Kitiltja Amerika a Huawei és a ZTE új termékeit

Kitiltja Amerika a Huawei és a ZTE új termékeit

Az Egyesült Államok megtiltja több kinai techóriás, köztük a Huawei és a ZTE új termékeinek …