2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tizenkét milliárdos állami forrásban reménykedik a Dunaferr, ha nem érkezik meg, leáll a kokszoló

Hirdetés

Tizenkét milliárdos állami forrásban reménykedik a Dunaferr, ha nem érkezik meg, leáll a kokszoló

Válságtanácskozást tartott szerdán a csődközeli helyzetben lévő Dunaferr ügyében Dunaújváros jobbikos polgármestere, Pintér Tamás – írja a Népszava. A lap szerint az eseményen Jevgenyik Tankilevics, a cég orosz irányítója azt mondta, hogy kormányzati segítséget várnak; a vasmű további működéséhez 12 milliárd forintos támogatásra van szükség.

A lap emlékeztetett, hogy a Dunaferr egyik kohója augusztusban, a másik novemberben állt le, s ezek három-négy hónap után már nem indíthatók újra. Hamarosan a kokszoló is leállhat, amit ugyancsak nem lehet újraindítani, s ha ez megtörténik, a vasmű hengerműve alapanyag nélkül marad, a cég felszámolása elkerülhetetlenné válik.

Tankilevics szerint a két kohó most még újraindítható, ám ha hétfőig nem érkezik meg a pénz, leállítják a kokszolót is.

Hirdetés

A Népszava beszámolója szerint Pintér Tamás az ülésre meghívott négy kormánypárti képviselőt is, mivel az ő körzetük sorsát érzékenyen érintheti a Dunaferr bezárása, Font Sándor, Mészáros Lajos, Süli János és Varga Gábor azonban nem ment el. Húsz környékbeli polgármester közül is csak nyolcan jelentek meg. A városvezető a lapnak azt mondta, ebből azt szűrte le, hogy a meghívottak kormány- vagy pártutasítás miatt maradtak távol.

Mészáros Lajos a Facebookon reagált a meghívásra, ahol azt írta, hogy értelmetlennek látja ebben a körben megvitatni a cég problémáit, Pintér pedig szerinte csak politikai marketingre akarta használni a megbeszélést. Azt is hozzátette, hogy a bajok gyökere a gyurcsányi privatizáció.

A Dunaferr a cikk szerint négyezer embert foglalkoztat, a leányvállalatainál pedig további 1500-an dolgoznak. A cégnek több tucat beszállítója van, így összességében akár tízezer munkahely sorsa is függhet az övétől.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221208_dunaferr_dunaujvaros_pinter_tamas_allami_tamogatas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Csoportos létszámleépítés zajlik a Tescónál – jelentette a Világgazdaság. A lap szerint a cégnél az …