2020. május 27., szerdaMa Hella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.27. Hella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tiltakozik a Digi, amiért kimaradt az 5G-frekvenciapályázatból

Hirdetés

Tiltakozik a Digi, amiért kimaradt az 5G-frekvenciapályázatból

A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone 128 milliárd forintot fizetett a magyar 5G-frekvenciahasználati jogokért a múlt héten. A Digi nem vehetett részt a tenderen, ezért most újra tiltakozott a cég.

Mint írták, a Digi Communications NV „tisztességtelennek tartja, és vitatja a Hatóság döntését az 5G frekvenciák-árverési eljárásának gyorsított lebonyolításáról”. A Digit ugyanis még tavaly szeptemberben kizárták a tenderről, a jogorvoslati kérelmet pedig most figyelmen kívül hagyták.

„Nagyon csalódottak vagyunk, hogy a Hatóság úgy döntött, hogy végigviszi ezt a vitatható árverési eljárást. A Digi Csoport a bíróságon kezdeményezte az eljárás felfüggesztését a bíróság jogerős döntésének meghozataláig, és e kérelemről a mai napig nem született végleges döntés” – mondta Serghei Bulgac, a Digi Communications NV vezérigazgatója.

A cég „még a korábbiaknál is eltökéltebb abban, hogy folytassa a jogi eljárást, amelyben az aukcióról történt tisztességtelen kizárását vitatja mind a fogyasztók, mind a piac érdekében” – írták.

Hirdetés

A HWSW informatikai szakportál korábban azt valószínűsítette, hogy a Telenor kérdése nyomán zárták ki a Digit az árverésről. A lap ugyanis fellelt egy jegyzőkönyvet, melyből kiderül, a Telenor vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese javasolta, hogy zárják ki azt a pályázót, akivel szemben két éven belül jogerős hatósági vagy bírósági döntés született. Márpedig a Digit az Invitel felvásárlása kapcsán 2018-ban elmarasztalta a Gazdasági Versenyhivatal.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200331_Digi_5G_frekvenciapalyazat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Egyelőre nincs gond a Netflix kínálatával, de az év második felében már lehetnek problémák – nyilatkozott …