2023. május 31., szerdaMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tiborcz István szerint nem jó, hogy ennyire olcsók a magyar szállodák

Hirdetés

Tiborcz István szerint nem jó, hogy ennyire olcsók a magyar szállodák


Az ötcsillagos szállodák átlagárait is fel kell emelni, hogy felzárkózzanak a nyugati árakhoz, és tükrözzék azt a minőséget, amelyet az új fejlesztések képviselnek. Ennek következtében a kereskedelmi szegmensnek is alkalmazkodnia kell majd a turisztikai szolgáltatók emelkedő színvonalához

– mondta Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje Budapest Business Journalnak adott interjúban. Az utóbbi években sikert sikerre halmozó Tiborcz persze nem ebben a tisztségében, hanem mint a BDPST Group tulajdonosa és vezetője nyilatkozott, és úgy gondolja, nem jó, hogy „csak azért jönnek ide az emberek, mert Budapestet olcsó úti célnak gondolják”.

Szerinte ez az oka annak, hogy a gazdagabb turisták jelenleg inkább Bécsben költik a pénzüket, mert ott találnak luxusüzleteket, és amúgy is, Budapest nagyot tudna előrelépni a prémium turizmusban, hiszen a régió fővárosai sokkal előbbre járnak ebben a szegmensben.

Hirdetés

Tiborcznál az interjúban rákérdeztek a Sofitel hotelre is, miután nemcsak a Magyar Építőművészek Szövetsége, hanem a Kossuth-díjas építészek is tiltakoztak a felújítása ellen. Orbán Ráhel férje erre annyit mondott, hogy ingatlanfejlesztőként konszenzusra törekednek a tervező Zalaváry Lajos örökségét illetően, viszont az ingatlan felújításának szempontjai között az épület környezetéhez való illeszkedését és a műemléki környezettel való harmóniáját is kiemelten kell kezelni.

Arra a felvetésre, hogy többször is megjelentek már állami pénzek a fejlesztései körül, úgy fogalmazott, hogy erről nem ő dönt, a tulajdonában álló cégeknek ugyanis független menedzsmentje van, „és nem utasíthatom őket, hogy pályázzanak vagy ne pályázzanak valamilyen tenderre”.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230324_tiborcz_istvan_szalloda_bdpst_group_szobaar#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Ugyan csak 2021 decemberében hozta létre tanácsadó cégét a miniszterelnök lánya, Szokira-Orbán Sára, már az …