2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tesco-vezér: Hiába árstoppolt a csirkemell, ahhoz le kell vágni az egész állatot, és a többi részét drágán adják

Hirdetés

Tesco-vezér: Hiába árstoppolt a csirkemell, ahhoz le kell vágni az egész állatot, és a többi részét drágán adják

A Tescónak eddig 7 milliárd forint a vesztesége az ársapkák miatt, az év végéig ez körülbelül 11 milliárdra mehet föl – mondta Pálinkás Zsolt, a cég magyarországi vezérigazgatója a Forbesnak. A Tesco rezsiszámlái eközben egy év alatt megduplázódtak, havonta körülbelül kétmilliárd forintra, és arra számítanak, hogy jövőre ez még a mostaninak is a kétszeresére nő.

Azt is elmondta: áruhiánytól nem tart, attól azonban igen, hogy az infláció még tovább nő, mert a beszállítók a következő fél évben érzik majd meg azt, hogy az energiaárak hogyan emelkednek. A beszerzési árak folyamatosan emelkednek most is: a gyorsan forgó élelmiszereknél például 32 százalékkal nőttek átlagosan egy év alatt, vagyis hiába érzi a vásárló nagyon soknak a fogyasztói árak 30 százalékos emelését, még ez sem segíti a céget.

Kitért arra is, hogy az árstopnak nincs inflációfékező hatása, inkább csak torzító. Ráadásul olyan szempontokat is figyelembe kell venni, amikre nem is biztosan gondoltak az árstop bevezetésénél – példaként itt azt hozta fel, hogy a csirkemell filé hatósági ára miatt megnő erre a kereslet, de mivel az állatot egészben kell levágni, a többi részét vagy csak veszteséggel lehet eladni, vagy annyit vág le a beszállító, amennyinél még nem kerül mínuszba, így csirke nem árstopos része aránytalanul drága lesz.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221121_Tesco_arsapka_inflacio_arstop#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Kúria: ki kell adni, mi alapján kaptak 20 milliárdos támogatást a Mészáros-érdekeltségek

Kúria: ki kell adni, mi alapján kaptak 20 milliárdos támogatást a Mészáros-érdekeltségek

A Kúria harmadfokú döntése értelmében ki kell adnia a Kisfaludy 2030 Zrt.-nek, hogy mi alapján …