2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Távozott Orbán öccse a Norbi Update igazgatóságából

Hirdetés

Távozott Orbán öccse a Norbi Update igazgatóságából

Költségcsökkentésre, valamint „gyorsabb és hatékonyabb” működésre hivatkozva megszüntették a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságát, ami helyett vezérigazgatói posztot hoztak létre – szúrta ki a 24.hu. A januári közgyűlésen emellett átnevezték a céget Norbi Update Lowcarb Zrt.-ről Lowcarb Zrt.-re, a vállalat székhelyét pedig a második kerületből Zuglóba tették át. A névváltoztatás hátterében az áll, hogy „családi társaságból a kifejezetten az alacsonyabb karbontartalmú élelmiszerekkel foglalkozó, nagyobb számú részvényes előtt nyitott tőkéstársaságot” hoznának létre.

Nem túl meglepő módon a vezérigazgatói posztot Schobert Norbert kapta, az igazgatóságból emiatt távozott felesége, Rubint Réka, a miniszterelnök öccse, Orbán Áron és a Mediaworks bulvár és magazin üzletágának igazgatója, Ómolnár Miklós is.

A cég csökkentette 55,3 millió forintos alaptőkéjét a visszavásárolt részvények bevonása után: a jegyzőkönyv szerint a társaság 414 013 részvényt vásárolt vissza, így a tőke 51,163 millióra csökkent, a tranzakciót veszteségrendezéssel indokolták.

Hirdetés

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230320_Tavozott_Orban_occse_a_Norbi_Update_igazgatosagabol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ecuadori banán és Pilóta keksz az asztalon, kanadai kávé és repohár a kukában – Mérlegen #3

Ecuadori banán és Pilóta keksz az asztalon, kanadai kávé és repohár a kukában – Mérlegen #3

Újra itt a Mérlegen, a hvg.hu új, üzleti-vállalkozási-közéleti-kibeszélő podcastja, amelyben Csatári Flóra Dóra és Dzindzisz …